Морквяний пиріг

Морквяний пиріг.
Інгредієнти для тіста:
  • яйця - 3 шт.
  • пшеничне борошно - 200 г
  • цукор - 150 г
  • соняшникова рафінована олія - 150 мл
  • горіхи - 100 г
  • морква (сира) - 250 г
  • цедра з одного апельсина
  • апельсиновий сік (за бажанням) - 30-50 мл
  • мелена кориця - 1 ч. л.
  • імбир чи мускатний горіх - 1 / 2 ч. л.
  • ванільний цукор - 2 ч. л.
  • розпушувач до тіста - 1 ч. л.
  • сода - 1 / 3 ч. л.
  • сіль - 1 / 4 ч. л.
Інгредієнти для крему:
  • сметана 15-20% - 300 г
  • цукрова пудра - 3 ст. л. без вершка
Морквяний пиріг. Інгредієнти.
Приготування морквяного пирога.

Дуже люблю запашну вологу, соковиту випічку. І цей пиріг саме такий. А особливо гарно він смакує зі сметанковим кремом. Пиріг я випікала у формі з високими бортиками діаметром 22 см.

Горіхи смажаться.
Ядра грецьких горіхів трошки обсмажити на сухій сковорідці, час від часу помішуючи.
Подрібнені горіхи.
Обсмажені горіхи подрібнити ножем або блендером-подрібнювачем.
Потерта на дрібній терці морква.
Моркву очистити від шкірки і натерти на терці з малими отворами (без зубчиків).
Натерта цедра апельсина.
За допомогою терки з апельсина зняти цедру.
Борошно.
У велику миску просіяти борошно з розпушувачем, содою і спеціями (кориця, імбир чи мускатний горіх), додати сіль.
Збиті з цукром яйця.
Яйця збити з цуком і ванільним цукром у світлу пишну масу.
Додаємо олію.
До збитих яєць додати олію та перемішати міксером на малій швидкості.
Додаємо борошно.
Слідом частинами додати просіяне борошно зі спеціями і ретельно перемішати ложкою або міксером на невеликій швидкості.
Додаємо моркву з цедрою апельсина.
Потім додати моркву, апельсинову цедру…
Додаємо горіхи.
…і подрібнені горіхи. Все ретельно перемішати. На даному етапі я ще додала апельсиновий сік. В результаті маємо отримати в’язке і не дуже густе тісто.
Виливаємо тісто у форму.
Форму змастити олією, викласти тісто і помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хв. Готовність пирога можна перевірити сірником. Спечений пиріг вийняти з форми і покласти на решітку догори низом, щоб він вистудився.
Збиваємо міксером сметану.
Сметану міксером збити з цукровою пудрою. Якщо сметана під час збивання стане рідкою, – додайте до неї 1 / 2 ч. л. лимонного соку і ще раз збийте.
Розрізаємо пиріг і перемащуємо сметанним кремом.
Корж розрізати на дві частини і змастити сметанковим кремом. Зверху прикрасити горішками чи цукатами та подавати до столу.
Морквяний пиріг готовий.
Морквяний пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7349
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-05-25

Коментарі до цього рецепта (4):Ауріка | 2016-11-29
Чим змастити форму?
Люба | 2016-11-29
Ауріко, форму слід змастити соняшниковою рафінованою олією. В рецепті це вказано :)
Марія | 2017-03-05
Спекла на вихідні. Така смакота!!! Наступного разу спробую до тіста додати курагу. Дякую за рецепт :)
Люба | 2017-03-06
Маріє, на здоров’ячко :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору