Кабачковий торт

Кабачковий торт.
Інгредієнти:
  • молоді кабачки - 600 г
  • яйця - 5 шт. + 1 шт. для декору
  • пшеничне борошно - 3 ст. л. з гіркою
  • молода морква - 150-200 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • помідори - 400 г + 100 г для декору
  • часник - 3-4 зубчики
  • зелень петрушки - півпучка
  • домашній майонез - 4 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія - для смаження
Кабачковий торт. Інгредієнти.
Приготування кабачкового торта.

Як я і обіцяла, публікую дуже гарний рецепт кабачкового тортика, який особливий тим, що кабачкові коржі перекладаються не лише помідорами і майонезом з часником, як це часто буває, а ще й підсмаженою молодою морквою і цибулею, що надає страві особливого смаку. А ще раджу не полінуватись і приготувати домашній майонез, – так буде корисніше і смачніше :)

Натерті кабачки.
Спершу готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на терці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв., щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трошки відтиснути.
Додаємо яйця до кабачків.
До кабачків додати збиті яйця,…
Додаємо петрушку та часник.
… зелень петрушки і вичавити три зубчики часника. Перемішати.
Додаємо борошно.
Потім додати борошно, знову перемішати, при потребі досолити і поперчити за смаком.
Смажимо кабачкові коржі.
На розігріту сковорідку ( діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тіста», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 «коржів» товщиною 3 -5 мм.
Цибуля та морква.
Тепер готуємо овочі для перекладання коржів. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на дрібній терці.
Цибуля смажиться.
На невеликій кількості олії спочатку обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додаємо моркву.
Потім додати натерту моркву і, помішуючи, смажити на малому вогні 15-20 хв. Морква має добре зм’якнути і зовсім не хрумтіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити за смаком.
Нарізані кружальцями помідори.
Помідори опустити в окріп на 20 с., потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями товщиною 2 - 3 мм.
Вичавлюємо часник до майонезу.
До майонезу вичавити один зубчик часника і перемішати.
Змащуємо корж майонезом.
На тарілку покласти корж, змастити його майонезом.
Викладаємо підсмажену моркву з цибулею.
Моркву з цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тоненьким шаром на корж з майонезом.
Викладаємо кружальця помідорів.
На моркву викласти кружальця помідорів.
Змащуємо помідори майонезом.
Змастити їх майонезом і викласти наступний корж.
Зверху на кабачковий торт тремо варене яйце.
Таким чином перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем.
Кабачковий торт готовий.
Торт прикрасити помідорами та листочками петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 год., після чого можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 18244
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-07-24

Коментарі до цього рецепта (9):Тетяна | 2015-07-26
Пані Любцю, ви не тільки виконали свою обіцянку, а ще й встигли подати рецепт кабачкового тортика до завершення сезону кабачків! Особисто мені дуже імпонує те, що новинки ви розміщуєте зважаючи на сезонність продуктів. Так тримати! Щиро дякую.
Галя | 2015-07-27
Дуже смачно! Чоловік вночі бігав до холодильника і до ранку все доїв. Дякуємо за рецепт.
Оленка | 2015-08-14
Оригінальне оформлення!Просто шедевр!
Іринка | 2016-05-20
Нарешті розпочався сезон улюблених мною кабачків, а у себе на кухні я його розпочну ось тим чудовим тортом.Впевнена, що буде так само смачно, як і красиво:))) Дякую!
Люба | 2016-05-20
Всім дякую за увагу до рецепта :)
Оксана | 2016-07-04
Я теж роблю такий кабачковий тортик, але помідори припускаю на сковорідці, получається пікантніше і можна без моркви і без цибулі, а лише кріп, чосник і помідори. Дякую.
Люба | 2016-07-05
Прошу :)
Марта | 2016-11-09
Пані Любо, дякую за рецепт кабачкового торта.
Люба | 2016-11-10
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору