Баклажани по-корсиканськи

Баклажани по-корсиканськи.
Інгредієнти:
  • баклажани (приблизно по 230 г кожен) - 3 шт.
  • м’якуш білого хліба - 100 г
  • молоко - 250 мл
  • яйця - 2 шт.
  • три види сиру (для прикладу, це може бути твердий сир Пармезан, напівтвердий Гауда і кисломолочний, чи будь-яка інша комбінація сирів за Вашим смаком) - 200 г
  • часник - 4 зубчики
  • листя базиліку - 10-12 шт.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Баклажани по-корсиканськи. Інгредієнти.
Приготування баклажанів по-корсиканськи.
Розрізані навпіл баклажани.
Баклажани поздовжньо розрізати навпіл, опустити їх в киплячу підсолену воду і варити 8-10 хв. Після чого вийняти з води і вистудити.
Замочений в молоці хліб.
М’якуш хліба порізати кубиками, викласти на деко і підсушити в духовці. Потім сухарики залити холодним молоком і залишити на 10-15 хв. Після цього хліб злегка відтиснути від молока.
Подрібнені зелень петрушки та часник.
Базилік і часник подрібнити ножем.
Натертий сир.
Твердий, напівтвердий сир натерти на терці, кисломолочний сир (якщо він використовується) розім яти виделкою.
Вибираємо м’якуш із баклажанів.
З баклажанів за допомогою ножа і ложки вийняти м’якуш.
Подрібнений м’якуш баклажанів.
М’якуш баклажанів порізати дрібними кубиками і викласти в миску.
Додаємо збиті яйця.
Туди ж додати сир, базилік, часник, м’якуш хліба і збиті яйця. Посолити, поперчити за смаком і все добре перемішати.
Фаршируємо і запікаємо баклажани.
Отриманою сумішшю нафарширувати половинки баклажанів, викласти на деко, застелене пергаментним папером, і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 25-30 хв. За рецептом готові баклажани слід полити томатним соусом або подавати з помідорами. Це додасть баклажанам соковитості і завершеного смаку :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 4996
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-09-03

Коментарі до цього рецепта (1):Мар’яна | 2015-07-17
Дуже апетитно!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору