Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом

Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом.
Інгредієнти:
  • куряча печінка - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • морква - 100 г
  • вершкове масло - 100 г
  • мелений мускатний горіх - 1 / 2 ч. л. або за смаком
  • коньяк - 3 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • рафінована соняшникова олія - для смаження
Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом. Інгредієнти.

Приготування печінкового паштету з коньяком і мускатним горіхом.

На сьогодні це мій улюблений рецепт паштету з курячої печінки. За структурою закуска виходить дуже ніжною, а коньяк і мускатний горіх надають їй особливого пікантного смаку. Подавати паштет можна зі скибками свіжого хліба, крекерами чи хрусткими тостами. А за рецепт велике ДЯКУЮ Веронічці – талановитому кухарю і чудовій людині :)

Куряча печінка.
Печінку добре помити, очистити від плівок і порізати на шматки.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати кубиками.
Натерта морква.
Моркву натерти на терці з малими отворами.
Цибуля смажиться.
На соняшниковій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додаємо моркву до цибулі.
До цибулі додати моркву і, помішуючи, смажити, поки морква добре не зм’якне.
Додаємо печінку.
Потім в сковорідку викласти печінку і, помішуючи, смажити її 7-8 хв. на середньому вогні. При потребі можна долити трошки води.
Додаємо вершкове масло.
Додати вершкове масло (100 г).
Солимо, перчимо.
Коли масло розтопиться, печінку добре посолити, поперчити і додати мускатний горіх. Все ретельно перемішати і смажити ще 5 хв.
Подрібнюємо печінку блендером.
Після цього вміст сковорідки подрібнити блендером. Додати коньяк і перемішати. При потребі досолити, доперчити.
Заливаємо паштет розтопленим вершковим маслом.
Паштет викласти у формочки або загорнути в харчову плівку і скрутити ковбаскою. Паштет у формочках слід залити розтопленим вершковим маслом (40-50 г), щоб запобігти його пересиханню.
Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом готовий.
Потім закуску на 1-2 год. покласти в холодильник. Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5878
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-12-05

Коментарі до цього рецепта (12):Антон | 2015-12-09
Паштет справді ДУЖЕ СМАЧНИЙ. Тепер буде і моїм улюбленим!
Люба | 2015-12-10
:):):)
Галя | 2015-12-15
Хочу уточнити скільки потрібно коняку?
Люба | 2015-12-15
Галю, я додавала 3 ст. л. коньяку.
Христина | 2015-12-18
Дуже смачний паштет. І дуже швидко готується. Регулярно готую по ваших рецептах. Дякую!!!
Люба | 2015-12-18
Христино, дякую за те, що Ви з нами :)
Зоряна | 2016-01-30
Хочу запитати чи можна замінити курячу печінку яловичою??
Люба | 2016-01-30
Зоряно, я б не радила, бо яловича печінка не дасть такої ніжної консистенції.
Sofia | 2016-04-26
Дорога Люба, дякую за рецепт! Паштет супер смачний!
Люба | 2016-04-27
Sofia, на здоров’ячко! Тішуся, що рецепт Вам так сподобався :)
Оксана | 2016-04-30
У домі немає коньяку, але і так вийшло дуже смачно. Дякую за рецепт.
Люба | 2016-05-03
Оксано, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору