Яйця Бенедикт

Яйця Бенедикт.
Інгредієнти:
  • свіжі яйця - 4 шт.
  • булочки для гамбургерів - 2 шт.
  • бекон або сирокопчений шпондер - 8 тоненьких шматочків
Інгредієнти для Голландського соусу:
  • яєчні жовтки - 3 шт.
  • вершкове масло - 120-150 г
  • лимонний сік - 1 / 2 - 1 ст. л.
  • свіжомелений білий перець, сіль - за смаком
  • холодна вода - 1 ст. л.
А також:
  • оцет - 1 ст. л.
  • вода - 1 л.
Яйця Бенедикт. Інгредієнти.

Приготування страви яйця Бенедикт.

Яйця Бенедикт – чудовий варіант смачного та ситного сніданку, що дуже вдало поєднює в собі підсмажену булочку з хрустким беконом, яйце-пашот і Голландський соус. Готую я цю страву доволі частенько, бо, як сказала моя донечка, вперше скуштувавши її, – це просто неперевершено! Пропоную і вам приготувати такий «неперевершений» сніданок та самим переконатися на скільки це смачно :)

Голландський соус.
Спершу готуємо Голландський соус.
Обсмажуємо булочки.
Булочки поздовжньо розрізати навпіл, викласти на сковорідку з невеликою кількістю олії зрізом донизу і трошки підсмажити.
Обсмажуємо бекон.
На цій же сковорідці підсмажити з обох боків бекон чи сирокопчений шпондер.
Яйце в горнятку.
Тепер готуємо яйця-пашот. Спершу хочу зазначити, що для приготування яєць - пашот слід використовувати свіжі яйця, - тоді білок не розійдеться, а гарно охопить жовток мішечком. І ще одне, яйце краще розбити в горнятко або іншу невелику посудину, – так буде зручніше опускати його у воду.
Додаємо оцет у воду.
У невеликій каструлі закип’ятити 1 - 1,5 л. води і зменшити вогонь до мінімального, щоб не було бурхливого кипіння. Додати оцет.
Вир.
Ложкою розкрутити воду в каструлі, щоб утворився вир,...
Вливаємо яйце у вир.
...і одразу опустити туди яйце, при цьому горнятко з яйцем слід тримати якнайближче до води.
Яйця-пашот вариться.
Варити яйце 3-3,5 хв. За цей час білок має повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.
Готове яйце-пашот.
Яйце з води вийняти шумівкою і покласти (разом з шумівкою) на чистий кухонний рушничок чи паперову серветку, щоб стекла вода. Таким чином зварити решту яєць.
Яйця Бенедикт готові.
Тепер всі підготовлені компоненти збираємо в одну страву. На тарілку викласти половинки булочок підсмаженим боком доверху. На кожну булочку – по дві смужки обсмаженого бекону. На бекон викласти яйця-пашот і полити теплим Голландським соусом. Прикрасити страву зеленню і, за бажанням, посипати меленим перцем, бажано білим. Яйця Бенедикт готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 4864
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-02-17

Коментарі до цього рецепта (2):Вікторія | 2016-02-17
На одну половинку булочки покласти половинку яйця, чи ціле?
Люба | 2016-02-17
Вікторіє, на одну половинку булочки потрібно покласти ціле яйце.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору