Піца Capricciosa

Піца Capricciosa.
Інгредієнти для тіста:
  • вода - 250 мл
  • пшеничне борошно в/г - 400 г
  • оливкова або соняшникова олія - 2 ст. л.
  • свіжі дріжджі - 20 г
  • цукор - 2 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.
Інгредієнти для соусу:
  • помідори - 600 г
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • цукор, сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • сушений орегано - 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
  • артишоки в олії - 120 г
  • печериці в олії (в мене мариновані) - 100 г
  • чорні оливки - 80 г
  • каперси - 50 г
  • філе анчоуса - 12 шт.
  • сир моцарелла - 200 г
Піца Capricciosa. Інгредієнти.

Приготування піци Capricciosa.

Сьогодні я пропоную рецепт класичної італійської піци Capricciosa, що в перекладі означає «примхлива». Беручи до уваги перелік інгредієнтів, потрібних для приготування, – піца й справді виходить «примхливою», але ж і смакує як добре :)
Із вказаної кількості інгредієнтів ми отримаємо дві великі піци, діаметром 30-33 см.

Тісто для піци.
Із вказаних інгредієнтів замісити тісто для піци.
Томатний соус для піци.
Поки тісто підростає, приготувати класичний томатний соус для піци.
Артишоки.
Артишоки і гриби (при потребі) розрізати на 2-4 частини.
Сир моцарелла.
Моцареллу нарізати плястерками.
Змащуємо корж томатним соусом.
Тісто та всі інші інгредієнти розділити на 2 частини, будемо пекти 2 піци. На присипаній борошном стільниці тоненько розкачати тісто і перекласти на присипане борошном деко. Розкачане тісто змастити томатним соусом, залишивши вільними краї.
Викладаємо начинку.
Далі викласти моцареллу, гриби, артишоки, анчоуси, каперси і оливки. Я ще зверху посипала сушеним орегано.
Піца Capricciosa готова.
Випікати піцу в розігрітій до 220°С духовці, приблизно 15 хв., щоб корж добре пропікся. Піца Capricciosa готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7939
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-03-30

Коментарі до цього рецепта (1):Софія | 2016-03-31
Виглядає смачно. Треба приготувати і собі :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору