Пиріг зі шпинатом та Фетою

Пиріг зі шпинатом та Фетою.
Інгредієнти для тіста:
  • пшеничне борошно в/г - 200 г
  • маргарин або вершкове масло - 100 г
  • холодна вода - 4-6 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
  • листя шпинату (без стебел) - 400 г
  • сир Фета - 200 г
  • вершки (у мене 20% жирності) - 200 г
  • яйця - 2 шт.
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • мелений мускатний горіх - 1 / 2 або за смаком
  • ріпчаста цибуля - 150 г
Пиріг зі шпинатом та Фетою. Інгредієнти.

Приготування пирога зі шпинатом.

Масло та борошно.
Готуємо тісто. До просіяного борошна додати порізане кубиками вершкове масло або маргарин. Якщо використовуєте вершкове масло, то додайте ще дрібку солі. Все добре перетерти рукою.
Тісто.
Потім додати воду і замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник приблизно на 40 хв.
Цибуля смажиться.
Тим часом готуємо начинку. У великій сковорідці розігріти вершкове масло і оливкову олію, викласти порізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю і злегка її підрум’янити.
Додаємо шпинат до цибулі.
Листя шпинату помити, обсушити і порізати ножем. Додати до цибулі і, помішуючи, тушкувати 3-4 хв., поки листя не «зів’яне». Якщо весь шпинат одразу не поміщається в сковорідку, – додавайте його частинами.
Додаємо сир фета.
Потім сковорідку відставити з вогню і додати до шпинату потертий на терці або розім’ятий виделкою сир Фета. Все ретельно перемішати.
Тісто у формі.
Охолоджене тісто розкачати вкруг, викласти у форму і сформувати бортики.
Начинка в тісті.
На тісто викласти шпинат з сиром і розрівняти.
Додаємо вершки до яєць.
Готуємо заливку. Яйця (2 шт.) збити вінчиком до однорідності, додати мускатний горіх, вершки і перемішати. За бажанням, заливку можна посолити, але трошки, бо сир Фета дуже солений.
Заливаємо начинку яєчною сумішшю.
Яєчно-вершковою сумішшю залити шпинат з сиром. Пиріг трохи струснути, щоб заливка заповнила всі пустоти.
Випікаємо пиріг.
Пиріг помістити у розігріту до 190 °С духовку і випікати приблизно 30 хв.
Пиріг зі шпинатом та Фетою готовий.
Подавати пиріг можна теплим або повністю вистудженим. Пиріг зі шпинатом та Фетою готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5058
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-05-26

Коментарі до цього рецепта (3):Марія | 2016-05-31
Доброго дня!))) Пробувала готувати вашу запіканку, вийшла дууууже смачна, правда сир фету замінила звичайним домашнім сиром. Дякую за смачний рецепт))
Люба | 2016-06-01
Маріє, на здоров’я :)
Марічка | 2016-07-16
Спробувала готувати цей пиріг, робила все як вказано в рецепті, вийшло дуже смачно, все вдалося!Рекомендую!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору