Італійський салат Панцанелла

Італійський салат Панцанелла.
Інгредієнти:
  • помідори - 400 г
  • огірки - 250 г
  • фіолетова цибуля - 100 г
  • підсохлий білий хліб або батон - 200 г
  • базилік - 5-7 листочків
  • білий винний або яблучний оцет - 1,5 ст. л. або за смаком
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • оливкова олія - 3 ст. л. або за смаком
Італійський салат Панцанелла. Інгредієнти.

Приготування салату Панцанелла.

Панцанелла – традиційний італійський салат. Готують його найчастіше влітку з сезонних овочів і білого підсушеного хліба. Пропоную найпопулярніший варіант цього салату. Але, за бажанням, ви можете урізноманітнити його додатковими інгредієнтами. Це можуть бути оливки, болгарський перець, каперси чи навіть анчоуси.

Кільця цибулі.
Цибулю почистити і порізати кільцями.
Цибуля з оцтом та сіллю.
Порізану цибулю викласти у миску, полити оцтом (1,5 ст. л.), додати сіль (1 ч. л.), перемішати і залишити на 5-10 хв.
Нарізані помідори.
Помідори, за бажанням, очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.
Нарізані кружальцями огірки.
Огірки почистити і нарізати кружальцями.
Овочі в мисці.
В миску з цибулею викласти нарізані помідори, огірки. Туди ж порвати руками листочки базиліка і все перемішати.
Розмочений хліб.
Підсохлий хліб занурити у воду, щоб він розм’як, одразу добре відтиснути і покришити у велику миску.
Додаємо овочі до розмоченого хліба.
До хліба додати овочі разом із соком, поперчити, заправити олією і перемішати.
Італійський салат Панацелла готовий.
При потребі додати ще трохи оцту і солі. Італійський салат Панцанелла готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 4998
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-06-29

Коментарі до цього рецепта (2):Настя | 2016-11-19
Салат я думаю дуже вкусний, я ше не куштувала. Але він звучить вкусненько. Дуже дякою!!!
Мар’яна Грабажей | 2017-01-11
Дуже гарний і смачний салат!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору