Тірамісу

Тірамісу.
Інгредієнти:
  • сир маскарпоне - 500 г
  • цукор - 100 г
  • яйця великого розміру - 4 шт.
  • печиво савоярді - 24 шт. (200 г)
  • заварна кава - 300 мл (3 ч. л. з вершком на 300 мл води)
  • ром (кавовий лікер, коньяк, бренді) - 2-3 ч. л.
  • какао-порошок або тертий чорний шоколад - для посипки
Тірамісу. Інгредієнти.

Приготування тірамісу.

Тірамісу – ніжний італійський десерт, що готується на основі вершкового сиру маскарпоне і бісквітних паличок савоярді, просочених кавою з алкоголем. Приготувати його можна в одній великій формі або в невеликих порційних креманках. Готувати такий десерт легше у великіій формі, а от подавати простіше у креманках, оскільки тірамісу, через його ніжну структуру, буває складно акуратно нарізати порційними шматками.
Дана кількість інгредієнтів розрахована на форму розміром 17х30 см або на 7-9 креманок.

Збиваємо жовтки з цукром.
Готуємо крем. Оскільки до складу крему входять сирі яйця, їх слід обов’язково добре помити содою і облити окропом. Жовтки відділити від білків. Білки поки що покласти в холодильник, а жовтки збити з цукром в світлу пишну масу.
Додаємо маскарпоне до збитих жовтків.
До збитих жовтків частинами додати маскарпоне кімнатної температури і щоразу акуратно дерев’яною ложкою чи лопаткою перемішувати його з жовтками, розтираючи сир об стінки миски, до утворення однорідної маси без грудочок.
Збиваємо білки.
Холодні білки збити з дрібкою солі до стійких піків.
Додаємо збиті білки до жовтків з маскарпоне.
Збиті білки в три заходи вмішати в сирну масу.
Обмокуємо біскотті в каві з ромом.
У заздалегідь зварену і охолоджену каву додати алкоголь. Я додавала ром. Бісквітне печиво ненадовго, буквально на секунду, занурити в каву, щоб воно увібрало в себе трохи рідини, але повністю не розм’якло,…
Викладаємо шар змочених біскотті.
…і одразу викласти на дно форми, де будемо робити тірамісу.
Викладаємо шар крему.
Поверх печива викласти половину підготовленого крему.
Викладаємо другий шар біскотті.
На крем знову викласти змочене у каві бісквітне печиво.
Викладаємо другий шар крему.
На печиво – крем, що залишився. Десерт покласти в холодильник мінімум на 4 год.
В порційному посуді.
Також такий десерт, як зазначалося вище, можна приготувати і в порційних креманках. В такому випадку я викладаю крем і бісквітне печиво в наступному порядку: крем - печиво - крем - печиво - крем.
Тірамісу готове.
Перед подачею десерт вийняти з холодильника, щедро посипати какао-порошком або тертим чорним шоколадом і подавати до столу. Ніжний італійський десерт Тірамісу готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9227
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-08-14

Коментарі до цього рецепта (1):Валюша | 2016-09-10
Супер.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору