Ліонський салат

Ліонський салат.
Інгредієнти:
  • листя салату (в мене латук) - 300 г
  • яйця - 3 шт.
  • бекон - 100 г
  • чорний чи білий хліб (в мене тостовий) - 130 г
  • сушений часник - 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для заправки:
  • оливкова олія - 4 ст. л.
  • червоний винний оцет або лимонний сік - 1 ст. л. або за смаком
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Ліонський салат. Інгредієнти.

Приготування ліонського салату.

Красивий, смачний і легкий в приготуванні салат, де гармонійно поєднуються всі компоненти. Пропорції заправки (олії і лимонного соку чи оцту) можна змінювати на свій смак. Також до заправки можна додати трошки зернистої гірчиці. Ну і, що дуже важливо, листя салату має бути свіже і хрумке, ідеально підійде салат з делікатним смаком, наприклад, фрізе, латук, ромен, радіччіо і ін. Також можна використати мікс салату.
Дана кількість інгредієнтів розрахована на три порції.

Готуємо крутони.
Готуємо крутони. Хліб нарізати невеликими квадратиками, помістити у велику миску, посолити, поперчити, посипати сушеним часником і злегка полити оливковою олією. Ретельно перемішати. Підготовлений хліб рівномірно викласти на деко, помістити в розігріту до 170 °С духовку на 15 хв. Потім крутони перемішати і знову помістити в духовку ще на 5-10 хв. Крутони готові.
Миємо та обсушуємо листя салату.
Листя салату добре помити, обсушити і порвати руками невеликими шматками.
Підсмажуємо бекон.
Бекон порізати невеликими шматочками і, помішуючи, обсмажити на сухій сковороді. Потім викласти його на паперовий рушничок, щоб стік зайвий жир.
Готуємо яйце-пашот.
Приготувати яйця-пашот.
Готуємо заправку.
Для заправки змішати олію, оцет чи лимонний сік, сіль і перець. Ретельно збити виделкою.
Ліонський салат готовий.
В порційні тарілки рівномірно викласти листя салату, підсмажений бекон і крутони. Полити заправкою. Потім в кожну тарілку викласти по одному яйцю-пашот (яйця повинні бути теплі). Яйця, за бажанням, трохи посолити і поперчити. Ліонський салат готовий, можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 4384
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-03-23

Коментарі до цього рецепта (2):Наталія | 2017-03-30
Дуже смачний і легкий в приготуванні салат. Дякую Вам за чудовий рецепт!
Люба | 2017-03-31
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору