Пляцок «Ейфорія»

Пляцок «Ейфорія».
Шоколадний бісквіт:
  • кава еспресо - 120 мл
  • какао-порошок - 40 г
  • жовтки - 4 шт.
  • білки - 6 шт.
  • цукор - 120г + 30г
  • олія соняшникова рафінована - 80 мл
  • пшеничне борошно в/г - 140 г
  • розпушувач до тіста - 1,5 ч. л.
Маковий корж:
  • мак сухий цілісний - 150 г
  • горіхи (грецький, фундук і/чи мигдаль) - 100 г
  • вершкове масло - 100 г
  • білки - 4 шт.
  • жовтки - 4 шт.
  • цукор - 100г + 50г
Крем:
  • жирні вершки (33%) - 170 мл
  • чорний шоколад - 200 г
  • вершкове масло - 170 г
  • варене згущене молоко - 370 г
Пляцок «Ейфорія». Інгредієнти.

Приготування пляцка «Ейфорія».

Чудовий шоколадно-маковий пляцок – «Ейфорія» до святкового великоднього столу. Запевняю, – гості оцінять і ви будете задоволені :)
Для приготування пляцка я використовувала форму розміром 29х22 см.

Суміш еспресо та какао-порошка.
Готуємо шоколадний бісквіт. Зварити еспресо, додати какао-порошок, ретельно перемішати і вистудити.
Жовтки розтерті з цукром.
Жовтки розтерти з цукром (120 г) до посвітління.
Змішуємо кавову і жовткову суміші.
До жовтків додати кавову суміш і олію, перемішати.
Змішуємо борошно та розпушувач.
Окремо змішати просіяне борошно і розпушувач.
Додаємо борошно в кавово-жовткову суміш.
Борошно поступово додати в кавово-жовткову суміш, ретельнно перемішуючи.
Збиті білки.
Білки збити в густу піну, додати решту цукру (30 г) і продовжити збивати до стійких піків.
Вводимо білки в тісто.
Потім білки в декілька прийомів ввести в тісто, акуратно перемішуючи.
Тісто у формі.
Тісто вилити в форму, застелену папером для випічки, і помістити в заздалегідь розігріту до 170 °С духовку. Випікати бісквіт приблизно 30 хв., до «сухого сірника». Спечений бісквіт ще 5-10 хв. потримати у вимкненій духовці з трошки привідкритими дверцями. Потім викласти його на решітку і вистудити.
Вводимо збите масло жовтки.
Тепер готуємо маковий корж. Вершкове масло збити з цукром (100 г). По одному ввести жовтки, продовжуючи збивати міксером.
Додаємо до масляної маси мак та горіхи.
До жовтково-масляної суміші додати сухий цілісний мак і заздалегідь трохи подрібнені та обсмажені горіхи (я використовувала грецький горіх і фундук). Перемішати.
Збиваємо білки.
Окремо збити білки в густу піну, додати цукор (50 г) і продовжити збивати міксером до стійких піків.
Вводимо білки в жовтково-масляну суміш.
Білки ввести в декілька прийомів, акуратно перемішуючи, в жовтково-масляну масу з горіхами і маком.
Випікаємо маковий корж.
Масу вилити у форму, застелену папером для випічки і випікати у заздалегідь розігрітій до 170 °С духовці приблизно 25 хв., до «сухого сірника».
Розтоплюємо шоколад у вершках.
Готуємо крем. Жирні вершки довести до кипіння, відставити з вогню, додати поламаний на шматки чорний шоколад. Перемішати до однорідної маси і повністю вистудити.
Додаємо згущене молоко до масла.
Розм’якле вершкове масло збити міксером і по ложці ввести варене згущене молоко, продовжуючи збивати.
Додаємо вершки з шоколадом до масляної суміші.
Потім, так само по ложці, ввести охолоджені вершки з шоколадом. Крем готовий.
Розрізаємо шоколадний бісквіт.
Шоколадний бісквіт поздовжньо розрізати на два коржі і перекласти пляцок в наступному порядку: …
Пляцок «Ейфорія» готовий.
…шоколадний корж - крем - маковий корж - крем - шоколадний корж. Зверху пляцок змастити невеликою кількістю крему, і, за бажанням, посипати подрібненими горішками. Пляцок помістити в холодильник на 5-6 год. або наніч. Пляцок «Ейфорія» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1683
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-04-10

Коментарі до цього рецепта (3):Елеонора | 2017-04-11
Просто сказати, що пляцок прекрасний, – це не сказати нічого! Любо, дякую вам за все те, що ви робите,я думаю, кожен побачить скільки душі ви вкладаєте в цей сайт! Дякую Вам!
Люба | 2017-04-12
Дякую Вам за такий позитивний відгук :)
Лілія | 2017-04-18
Дуже добрий пляцок – спробували на Великдень!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору