Літній пиріг з малиною та білим шоколадом

Літній пиріг з малиною та білим шоколадом.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно пшеничне в/г - 200 г
  • вершкове масло - 100 г
  • яйця - 1 шт.
  • цукор - 50 г
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
Інгредієнти для заливки:
  • вершки (20%) - 300 г
  • білий шоколад - 200 г
  • жовтки - 4 шт.
  • ванільний цукор - 1/2 ч. л.
А також:
  • малина - 200-250 г
Літній пиріг з малиною та білим шоколадом. Інгредієнти.

Приготування пирога з малиною та білим шоколадом.

Сьогодні пропоную приготувати смачний, ніжний і дуже запашний літній пиріг з малиною та білим шоколадом. Така випічка також гарно смакуватиме з вишнею, полуницею, ожиною та іншими ягодами з кислинкою.
Випікала я пиріг у формі діаметром 23 см.

Борошно, цукор, ванільний цукор та масло у мисці.
Готуємо тісто. В миску просіяти борошно, додати цукор, ванільний цукор і порізане невеликими шматками холодне масло. Все перетерти до дрібних крихт.
Додаємо яйце.
Додати яйце і швидко замісити тісто, щоб масло не встигло розтопитись. Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на півгодини.
Тісто у формі.
Потім тісто розкачати на присипаній борошном стільниці і викласти у форму, сформувавши високі бортики.
Тісто з вантажем.
Тісто застелити папером для випічки і зверху насипати квасолю, горох і т.п., щоб не сповзали бортики і тісто під час випікання не здувалося. Форму помістити у заздалегідь розігріту до 190 °С духовку на 15 хв.
Тісто спечене.
Після цього папір з вантажем забрати і випікати тісто ще 5-7 хв. при t 190 °С
Додаємо гарячі вершки до білого шоколаду.
Готуємо заливку. Вершки довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячими вершками залити білий шоколад і ретельно перемішати ложкою до однорідності. Плитковий шоколад слід заздалегідь поламати на невеликі шматки.
Додаємо жовтки.
У теплу (близько 36°С) вершково-шоколадну суміш додати жовтки і ретельно перемішати вінчиком до однорідності. Заливка готова.
Викладаємо малину.
На тісто викласти малину…
Заливаємо шоколадною сумішшю.
… і залити отриманою сумішшю. Температуру духовки зменшити до 160 °С і випікати пиріг приблизно 45 хв. або до готовності. Начинка пирога має добре схопитись.
Літній пиріг з малиною та білим шоколадом готовий.
Пиріг вистудити, прикрасити малиною і м’ятою, присипати цукровою пудрою та подавати до столу. Літній пиріг з малиною та білим шоколадом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 3487
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-08-11

Коментарі до цього рецепта (4):Лілія | 2017-08-13
Що за білий шоколад ви використовували?
Люба | 2017-08-14
Я використовувала розважний білий кондитерський шоколад.
Lesya | 2017-10-25
А чи можна використати заморожену малину?
Люба | 2017-10-26
Думаю, що можна, лише перед використанням її слід повністю розморозити і дати стекти всій рідині.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору