Брамборачка

Брамборачка.
Інгредієнти:
  • картопля - 600 г
  • білі гриби (свіжі або заморожені) - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • масло вершкове - 50 г
  • пшеничне борошно в/г - 2 ст. л.
  • часник - 2-3 зубчика
  • вершки 20% - 200 мл
  • майоран - 1 ч. л.
  • кмин - 1/2 ч. л.
  • овочевий / курячий бульйон або вода - 1,3 л
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Брамборачка. Інгредієнти.

Приготування супу «Брамборачка».

Брамборачка – традиційний для чешської кухні картопляний суп з білими грибами. Рецептів приготування цієї страви є багато. Одні готують лише зі свіжими грибами, інші кажуть, що можна використати і сушені гриби. Багато хто додає до супу ще багато овочів: моркву, селеру, цибулю-порей і навіть брюсельську капусту. Хтось заправляє вершками, а хтось – сметаною, інші ні того ні сього не додають. Як бачите, місце для експериментів присутнє :) Я ж вибрала варіант найбільш прийнятний для себе, щоб було легко в приготуванні, ситно і дуже-дуже смачно :)

Нарізана кубиками цибуля.
Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
Цибуля і спеції.
В каструлі, де буде варитися суп, розтопити вершкове масло, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажити 8-10 хв. до прозорого стану. Після цього до цибулі додати сушений майоран і кмин, який попередньо слід перетерти у ступці. Все перемішати і смажити ще 2 хв.
Додаємо борошно до цибулі.
До цибулі додати борошно і, весь час помішуючи, смажити 2-3 хв. до золотистого кольору. У разі потреби, можна додати ще трошки вершкового масла або соняшникової рафінованої олії.
Додаємо бульйон і картоплю.
Вміст каструлі залити гарячим бульйоном чи водою, ретельно перемішати і довести до кипіння. Додати картоплю, порізану невеликими кубиками, і варити 5 хв.
Додаємо гриби в каструлю.
Далі додати гриби, порізані довільними шматками. Посолити, поперчити за смаком, варити 20 хв. Якщо використовуються заморожені гриби, то їх слід заздалегідь повністю розморозити, промити і відкинути на друшляк.
Додаємо часник.
Потім вичавити часник і …
Додаємо вершки.
… додати вершки. При потребі суп досолити, довести до кипіння і відставити з вогню.
Суп «Брамборачка» готовий.
Суп «Брамборачка» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 729
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-11-04

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору