Ягідний тарт із заварним кремом

Ягідний тарт із заварним кремом.
Інгредієнти для крему:
  • молоко - 500 мл
  • жовтки - 5 шт.
  • цукор - 100 г
  • кукурудзяний крохмаль - 60 г
  • вершкове масло - 40-50 г
  • ванільний цукор - 1 п. ( 10 г )
Інгредієнти для тіста:
  • пшеничне борошно в/г - 250 г
  • вершкове масло - 120 г
  • цукор - 80 г
  • яйце (велике) - 1 шт.
А також:
  • ягоди (полуниця, малина, смородина, чорниця, вишня і т.п.) - 400-500 г
  • білий шоколад (за бажанням) - 90 г
Ягідний тарт із заварним кремом. Інгредієнти.

Приготування ягідного тарта з заварним кремом.

Сьогодні хочу поділитись з вами рецептом дуже смачного і дуже літнього тарта – хрустка пісочна основа, ніжний заварний ванільний крем і багато – багато ягід! Тому, поки ягідний сезон ще у розпалі, – ловіть момент і насолоджуйтесь :)))
Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 27 см.

Молоко.
Готуємо заварний крем. В каструлю влити молоко, додати ванільний цукор і на невеликому вогні довести до кипіння.
Жовтки і цукор.
Тим часом жовтки відділити від білків. Білки відкласти в бік, з них можна зробити, наприклад, безе, а жовтки ретельно перетерти з цукром до світлої пишної маси.
Додаємо крохмаль.
До перетертих з цукром жовтків додати крохмаль і перемішати до однорідної маси.
Додаємо молоко.
Туди ж тоненькою цівкою влити гаряче молоко, постійно перемішуючи вінчиком жовткову масу.
Додаємо вершкове масло.
Отриману суміш перелити в каструлю і варити на малому вогні до загустіння (як на фото). При цьому суміш слід постійно інтенсивно перемішувати вінчиком, щоб не утворилося грудок і крем не підгорів. Каструлю відставити з вогню, крем трошки вистудити, додати шматочки масла і ретельно перемішати вінчиком до однорідного стану.
Накриваємо крем харчовою плівкою.
Крем накрити харчовою плівкою впритул (як на фото), повністю вистудити і помістити в холодильник. Заварний крем готовий.
Розтираємо вершкове масло з цукром.
Тепер готуємо тісто. Розм’якле вершкове масло ретельно перетерти з цукром.
Додаємо яйце.
Додати яйце, перемішати.
Додаємо борошно.
Туди ж частинами всипати борошно. Спочатку перемішувати ложкою, а потім руками швидко замісити дуже м’яке тісто. Довго місити не потрібно, бо в результаті спечене тісто буде надто твердим.
Наколюємо тісто в формі виделкою.
Тісто трошки розкачати на присипаній борошном стільниці, рівномірно викласти у форму для випічки, сформувавши бортики. Тісто наколоти виделкою.
Викладаємо вантаж на тісто.
Форму з тістом застелити пергаментним папером і зверху насипати квасолю, горох і т.п., щоб під час випікання не здувалося тісто і не сповзали бортики. Форму помістити у заздалегідь розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 20 хв.
Допікаємо корж.
Після цього папір з вантажем забрати і випікати тісто ще 5-7 хв. Корж вистудити.
Змащуємо корж заварним кремом.
Білий шоколад розтопити на водяній бані і змастити ним дно коржа. Шоколад в даному випадку не тільки надасть додаткового смаку, а ще й не дозволить крему розмочити корж. Поверх шоколаду рівномірно викласти заварний крем, який перед тим слід добре збити вінчиком.
Ягідний тарт із заварним кремом готовий.
На крем викласти чисті сухі ягоди, прикрасити листочками м’яти чи меліси і, за бажанням, притрусити цукровою пудрою. Потім тарт помістити на кілька годин в холодильник і після цього можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 16337
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2018-07-01
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору