Печериці фаршировані

Печериці фаршировані. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • печериці (з крупними шапками) - 700 г
  • цибуля - (100 г)
  • вершкове масло - 2-3 ст. л.
  • оливкова олія - 2-3 ст. л.
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • лимон - 1/2 шт.
  • мускатний горіх - 1/2 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
Печериці фаршировані.
Приготування:

Кількість цибулі в цьому рецепті залежить від кількості ніжок печериць і повинна складати 1/2 від маси ніжок печериць.

Відділені від ніжок шапочки печериць.
Гриби промити, добре просушити, відділити ніжки від шапочок. Ніжки і шапочки очистити від плівки.
Дрібно нарізана цибуля.
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
Цибуля на сковорідці.
Обсмажити цибулю на вершковому маслі протягом 5 хв., до напівпрозорого стану, періодично помішуючи.
Дрібно нарізані ніжки печериць.
Тим часом нарізати дрібними кубиками ніжки грибів.
Нарізані ніжки печериць на сковоріддці.
Подрібнені ніжки додати в сковорідку, зразу за ними додати 1 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і смажити, помішуючи, протягом 10 хв. Лимонний сік тут додається для того, щоб гриби не темніли під час смаження, ну і для смаку, звичайно.
Подрібнена петрушка.
Тим часом посікти петрушку і змішати її з 1/2 ст. л. лимонного соку.
Дадаємо петрушку в сковорідку.
До грибів з цибулею додати петрушку, посолити, поперчити, додати 1/2 ч. л. меленого мускатного горіху і смажити протягом 2 хв. до випаровування лимонного соку.
Шапочки печериць в олії.
Шапочки печериць висипати в посудину, полити оливковою олією і все перемішати руками.
Шапочки печериць з маслом в деко.
Шапочки грибів викласти на деко, злегка посолити і всередину покласти по невеликому шматочку масла. Деко помістити у розігріту до 180 °С духовку і випікати 15-20 хв. Якщо вам не до вподоби жирна їжа, масла кладіть менше.
Спечені шапочки печериць.
Коли шапочки грибів підрум'яняться - вийняти деко з духовки.
Фаршировані печериці готові.
В гарячі шапочки накласти фаршеву суміш і подавати до столу. Фаршировані печериці готові.
При подачі притрусити січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 80747
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-02
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Марія | 2011-11-21
Готувала за вашим рецептом печериці. Як на мене, лимонного соку трошки забагато. А вцілому смачно.
Ляна | 2011-11-29
Послухала Марію - дала менше лимонного соку + тертий твердий сир зверху і ще на 5 хв. в духовку. Супер!
Марія | 2012-08-27
Мені теж дуже сподобались. Класні!
Наталя | 2013-09-19
Попробувала, дійсно смачно.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору