Шоколадний мус “Делікатний”

Шоколадний мус “Делікатний”. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • чорний шоколад - 200 г
  • молоко - 60 мл.
  • яйця - 3 шт.
  • цукор, чи цукор-пудра - 20 г
  • вершки - 100 г (високої жирності)
Шоколадний мус "Делікатний". Інгредієнти.
Приготування:

Кількість інгредієнтів розрахована на 6-8 осіб.

Подрібнений чорний шоколад.
Шоколад подрібнити і покласти в каструлю.
Подрібнений шоколад з молоком.
До шоколаду додати молоко.
До шоколаду з молоком додаємо жовтки.
Потім додати 2 жовтки.
Слідом додаємо цукор.
Після цього додати цукор, чи цукор-пудру і поставити каструлю в іншу каструлю з гарячою водою (на водяну баню).
Каструля на водяній бані.
На водяній бані розтопити шоколад, помішуючи дерев'янною ложкою, щоб одержати м'який, рідкий і рівномірний крем. Після цього зняти з вогню і остудити, помішуючи час від часу.
Збиваємо вершки.
Поки крем остиває, збити електроміксером вершки до стану густої, пухкої маси (цукру не додавати). Щоб вершки добре збилися, слід дотримуватися кількох правил, а саме: добре охолодити в холодильнику посудину, в якій будемо збивати вершки, насадки до міксера і самі вершки. Вершки для збивання повинні бути високої жирності (що більша жирність вершків, то краще). При дотриманні цих правил зі збиванням вершків не повинно виникнути жодних труднощів.
Змішуємо збиті вершки з шоколадною масою.
Збиті вершки делікатно змішати з шоколадним кремом, який встиг охолонути.
Збиваємо білки.
Збити три білки із щіпочкою солі чистим, сухим міксером в густу піну.
Додаємо збиті білки до шоколадної маси і змішуємо.
З'єднати 1/3 частину збитих білків із шоколадною масою, щоб пом'якшити її, обережно перемішати вінчиком. Потім продовжити додавати невеликими порціями решту збитих білків і помішувати, доки шоколадний мус не стане однорідним.
Делікатний шоколадний мус готовий.
Викласти мус (ще рідкуватий) у посуд, в якому будемо подавати, і поставити в холодильник. Охолоджуючись, мус набуде типового стану - м'якого і легкого. Тримати в холодильнику принаймі 2 год. (можна і до 2-х днів). Шоколадний мус “Делікатний” готовий.
Подавати шоколадний мус прикрашеним до вподоби. Я прикрасила стружками білого шоколаду і какао-порошком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13953
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-12
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (2):Віта | 2014-12-24
Яка жирність вершків? 20% підійде?
Люба | 2014-12-24
Жирність вершків повинна бути 30 % і вище, – інакше вони не зіб’ються.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору