Томатний соус з базиліком

Томатний соус з базиліком. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • помідори у власному соці - 500 г
  • морква - 100 г
  • цибуля - 100 г
  • селера - 1-2 стебла
  • базилік - 1 гілочка
  • оливкова олія - 3-4 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець
Томатний соус з базиліком.
Приготування томатного соусу з базиліком:

Цей томатний соус подається з макароном. Ще гарячий соус слід перемішати зі щойно звареними макаронами, викласти порційно на тарілки і присипати тертим пармезаном. Якщо соус залишився, його можна зберігати в холодильнику 3-4 дні. Потім перед вживанням розігріти.

Нарізані томати.
Помідори викласти в тарілку, порізати на шматки і долити сік.
Нарізана кубиками морква.
Моркву почистити, нарізати кубиками.
Нарізана кубиками цибуля.
Цибулю почистити нарізати кубиками.
Нарізані стебла селери.
Стебла селери нарізати невеликими шматочками.
Всі інгредієнти в каструлі.
Помідори з соком, цибулю, моркву і селеру, викласти в посудину, долити 200 г води.
Варяться.
Все перемішати, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності моркви (приблизно 40 хв.).
Перетираємо зварені інгредієнти.
Варені овочі перетерти. Можна використати металеве сито, але не блендер, тому що в результаті отримаємо овочеве пюре, а нам потрібен соус з дрібними шматочками овочів.
Базилік крупно нарізати.
Базилік крупно нарізати.
Додаємо в соус оливкову олію.
В каструлю з перетертими овочами додати олію, сіль, перець і перемішати.
Соус повинен бути не надто густим, але й не водянистим. Якщо по його поверхні провести ложкою – слід повинен зникнути. Якщо соус вийшов загустий – долийте кип’яченої води, а якщо зарідкий – вваріть його до потрібної густини.
Солимо, перчимо, додаємо базилік і проварюємо 5 хв.
Потім додати нарізаний базилік.
Томатний соус з базиліком готовий.
Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні варити 2-3 хв. Томатний соус з базиліком готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6238
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-16
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (1):hanna | 2012-03-16
Cправжня класика італійськоі кухні. Мої найщиріші вітання.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору