Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини. Рецепт приготування.
Інгредієнти для маринаду на 1 кг м’яса:
  • свинина (шия) - 1 кг
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • сік з половини крупного лимона
  • червоне сухе вино - 50 мл.
  • олія соняшникова рафінована чи оливкова - 50 мл.
  • сіль - 1 ч. л. (з вершком)
  • червоний пекучий перець - за смаком
  • чорний мелений перець - за смаком
Шашлик зі свинини.
Приготування шашлика зі свинини:

М’ясо для шашлика повинно бути з молодої тварини, соковитим та свіжим, і в жодному разі не мороженим. Також дуже добре, якщо м’ясо буде з прожилками жиру, – це забезпечить шашлику більшу соковитість. Тому для приготування шашлика я завжди використовую свинну шию, як на мене, це ідеальний варіант. Маринувати м’ясо слід в скляному, фарфоровому або емальованому посуді. Якщо взяти все це до уваги, шашлик, за нижчеподаним рецептом, вийде дуже смачним, ніжним і соковитим.

Порізана кільцями цибуля.
Цибулю очистити і нарізати кільцями.
Порізана крупними кусками свинина.
М’ясо промити, обсушити і нарізати доволі крупними шматками.
Додаємо сіль до м’яса.
Посолити.
Додаємо червоний перець до м’яса.
Додати червоний перець.
Додаємо чорний перець.
Додати чорний мелений перець.
Потім додаємо лимонний сік.
Влити лимонний сік і ...
Додаємо до м’яса вино.
... вино.
Додаємо порізану цибулю, все добре перемішуємо і ставимо на 12 год. під прес.
Потім додати порізану цибулю і все добре перемішати. Перемішуючи, цибулю пом’яти руками. Після цього накрити м’ясо перевернутою пласкою тарілкою і зверху поставити гніт. Маринувати 6-8 год. в холодильнику, або залишити на ніч.
Після цього додаємо олію і ще раз перемішуємо.
Коли м’ясо вже замаринувалося, додати олію і все перемішати. При смаженні, завдяки олії, на шматочках м’яса утвориться скоринка, яка не дасть витікати м’ясному соку і забезпечить соковитість шашлика.
Шашлик зі свинини готовий.
Замариновані шматки м’яса нанизати на шампури і готувати на вугіллі, періодично обертаючи їх. З готового шашлика, при проколі чи розрізі, повинен витікати прозорий м’ясний сік (якщо сік рожевий, – м’ясо прожарилось недостатньо). Смачний і соковитий шашлик зі свинини готовий.
Смакувати шашлик добре з соусами, овочевими салатами, попиваючи червоним вином :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 62499
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-05-05

Коментарі до цього рецепта (34):hanna | 2012-05-06
Хороший рецепт. Особливо подобається ідея додати олію в кінці маринування. А основне фото - просто КЛАС!
Sava | 2012-07-30
Сьогодні перевірив рецепт. Підтверджую :) виходить на 5+
umter | 2012-12-26
Спробую завтра, потім відпишусь за результат.
umter | 2013-01-02
Пробував. Сказати, що шашлик вийшов смачним - це нічого не сказати! Дійсно гарний рецепт. Я наче і неодноразово готував шашлик по інших рецептах, але цей сподобався найбільше. Рекомендую!
Рома | 2013-03-01
Дякую рецепт суперовий. Було дуже смачно.
Василь | 2013-04-27
На обливаний понеділок приготую! Обов’язково напишу.
Defender | 2013-06-13
Ви добавляли червоний перець пекучий і мелений перець?
Люба | 2013-06-13
Defender, саме так: червоний гострий і чорний мелений перець.
Defender | 2013-07-02
А шашлик гострим не буде?
Люба | 2013-07-02
Defender, шашлик буде смачним )))
Ірина | 2013-07-16
А якщо взяти говядину?
Люба | 2013-07-16
Ірина, якщо взяти гов’ядину, – то вийде шашлик із гов’ядини :) Але тут важливо його вчасно забрати з вогню, інакше шашлик буде сухим.
Marta | 2013-07-20
Класний рецепт! Дуже детальний, обовязково спробую.
Василь | 2014-04-06
Шашлик супер, м’який та соковитий! Зовсім не гострий! Рекомендую всім шашликоманам готувати!
Петя | 2014-05-23
Прикольний рецепт.
Серега | 2014-06-25
Готував на компанію друзів, 4.5кг м’яса. Всім дуже сподобалось... Так що + від мене +!!!
Ната | 2014-07-30
Такий нічогенький.
Саша | 2014-08-29
Ох... я вже відчуваю його запах.
Юра | 2014-11-04
Шашлик дійсно смачний, я сам шеф-кухар...підтверджую оцінкою 10/10
Люба | 2014-11-04
Дякую, мені дуже приємно :)
Богдан | 2014-11-15
Просто відпад!
АЛІНА | 2015-05-20
Мариную так же ж само.. Але додаю ще майонез.
Юра | 2015-05-28
Аліна, маринад в майонезе это дико и не уважение к шашлыку :) Вместо майонеза можно использовать сметану, добавляя туда порошок перца чили. А вместо уксуса мариновать шашлык в красном вине. Так будет нежнее, и вкус мяса не отобьется всепроникающей уксусной горечью.
Юрій | 2015-06-07
Дякую, чудовий рецепт шашлика!!! Саме даний рецепт був в основі мого дебюту по приготуванні шашлика, до цього тільки вмів жарити! В результаті вийшов неперевершено смачний та соковитий шашлик! Друзі у захваті!
Дмитро | 2015-11-01
чи можна в цьому маринаді тримати м’ясо до приготування 2 доби?
Люба | 2015-11-02
Дмитре, гадаю, що можна, але в холодильнику.
Паша | 2016-07-15
Можна замінити червоний перець на паприку?
Люба | 2016-07-15
Так, можна.
Олег | 2017-01-22
Гарно дякую, за рецепт.
Андрій | 2017-02-08
Вийшов дддужеее смачний шашлик!
Люба | 2017-02-08
І це чудово ;)
Максим | 2017-03-12
Довго шукав хороший рецепт і нарешті. Готував на компанію всі сказали що просто бомба. Раджу всім це дуже смачно.
Лілія | 2017-10-09
Готували шашлик за вашим рецептом на вихідних. Шашлик виходить смачний і соковитий!!! Дякуємо, було дуже смачно!!
Люба | 2017-10-10
Ліліє, на здоров’ячко :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору