Кулінарні рецепти з покроковими фотографіями.

Міні-тюфтелі в томатному соусі

Міні-тюфтелі в томатному соусі. Рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • помідори у власному соці - 500 г
  • свинний фарш - 500 г
  • макаронні вироби - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • яйце - 1 шт.
  • чорні оливки - 15 шт.
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • орегано - 1 ч. л.
  • оливкова олія
  • сіль, чорний мелений перець
Міні-тюфтелі в томатному соусі.


Приготування міні-тюфтельок в томатному соусі:

Ці смачні тюфтельки в томатному соусі можна подавати з гречкою, рисом, картопляним пюре. Сьогодні я подавала їх з макаронами.

Томати порізати.
Помідори у власному соці.
Цибулини очистити, порізати дрібними кубиками. Одну цибулину додамо до фаршу, а іншу – до соусу.
Порізана дрібними кубиками цибуля.
Зелень петрушки посікти.
Подрібнена зелень петрушки.
Оливки нарізати кільцями.
Нарізані кільцями оливки.
В каструлі на оливковій олії обсмажити одну цибулину до прозорого стану.
Підсмажуємо до прозорого стану цибулю.
Додати томати зі соком.
Додаємо до цибулі помідори у власному соці.
Слідом додати зелень петрушки, півсклянки води, посолити і поперчити. Соус довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв., після чого відставити з вогню.
Додаємо в каструлю зелень петрушки, сіль і перець.
Тепер робимо тюфтельки. В посудину викласти фарш, дрібно порізану цибулину, що залишилася, розбити яйце, додати орегано, сіль і перець. Добре вимісити руками, поки фарш не стане в’язким (10-15 хв).
В посудину викладаємо фарш, цибулю, яйце і орегано. Солимо і перчимо. Все добре вимішуемо.
З фаршу сформувати маленькі тюфтельки. Щоб фарш не прилипав до рук – періодично змочуйте їх водою.
Формуємо з фаршу невеликі тюфтелі.
Тюфтельки з усіх боків обсмажити на оливковій олії до рум’яної скоринки.
Обсмажуємо тюфтелі в олії до рум’яної скоринки.
Коли тюфтельки обсмажились – повертаємось до соусу. Томатний соус довести до кипіння і додати порізані оливки.
В каструлю з томатним соусом додаємо оливки.
Слідом акуратно викласти тюфтелі.
Слідом додаємо обсмажені тефтелі.
Швидко довести до кипіння, накрити кришкою і на найменшому вогні томити 5-10 хв.
Даємо поваритись 5-10 хв.
Міні-тюфтелі в томатному соусі готові.
Міні-тюфтелі в томатному соусі готові.
На порційні тарілки викласти відварений макарон, зверху викласти тюфтельки з томатним соусом і притрусити зеленню петрушки.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Кількість переглядів: 12304
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-05-16

Коментарі до цього рецепта (2):

Віта | 2014-09-15

А тюфтельки мають бути якого розміру? З розміру грецького горіху чи менші?

Люба | 2014-09-15

Я робила тюфтельки, які за розміром менші за грецький горіх.

Додати Ваш коментар:

*

Введіть символи з картинки: *

Нагору сторінки
Змінити мову
Українська  Російська

Пошуковий запит повинен бути не менше 3-х символів




Бездріжджовий хліб на заквасці з житнього борошна
Закваска з житнього борошна
Фріттата з беконом, болгарським перцем та кукурудзою
Манні оладки (биточки)
Паста з анчоусами та броколі
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною
Овочевий суп з куркою та вершками
Баклажани з грибами тушковані в сметані


Loading...