Приготування пиріжків з гарбузом.
 
Готуємо тісто для пиріжків. В посудину налити кефір, додати яйце і соду, ретельно перемішати.
  
Потім додати 200 г борошна.
 
Перемішати.
 
Після того додати олію, знову перемішати.
 
Потім, поступово додаючи решту (або скільки забере) борошна, замісити ніжне, еластичне, нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в холодильник на 1 год.
 
Готуємо начинку. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
 
Гарбуз очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
 
Цибулю обсмажити до прозорого стану на соняшниковій олії і вершковому маслі.
 
Потім до цибулі викласти гарбуз і, час від часу помішуючи, тушкувати на невеликому вогні 10-15 хв., поки гарбуз добре не зм’якне. В кінці додати сушений базилік, посолити і поперчити до смаку, перемішати і відставити з вогню.
 
Тісто вийняти з холодильника, ще раз добре його вимісити, підсипавши трохи борошна,  скачати ковбаскою і розділити ножем на 15-16 рівних частин. Кожен шматок тіста обваляти в борошні.
 
  Потім шматочки тіста розкачати в палянички, товщиною 4-5 мм. На кожну паляничку викласти приблизно по 1 ст. л. начинки.
 
Краї тіста зліпити як на фото.
 
Пиріжок обернути швом донизу і злегка притиснути його рукою, щоб  не був надто високим.
   
Потім пиріжки посмажити на сковорідці. Це можна зробити двома способами. Обсмажити їх на малому вогні на сухій сковорідці (без олії) : 8-10 хв. з одного боку, і 7-8 хв. – з іншого.
 
Вже потім гарячі пиріжки змастити вершковим маслом.
 
Або обсмажити їх на невеликому вогні на олії, що значно швидше:  по 3-4 хв. з кожного боку (до рум’яної скоринки).
 
Смажені таким чином пиріжки слід викласти на салфетку, яка вбере зайвий жир. Пиріжки з гарбузовою начинкою готові.