Фаршировані кабачки
Інгредієнти:
- молоді кабачки - 800 г (у мене 4 шт. по 200 г)
- помідори - 200 г
- бекон чи шпондер - 100 г
- ріпчаста цибуля - 100 г
- сир напівтвердий (типу Гауда, Російський) - 80 г
- сметана - 2 ст. л. без вершка
- сушений базилік або чебрець
- 1 / 2 ч. л. без вершка
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- зелень петрушки

Приготування фаршированих кабачків.
Кабачки помити, розрізати навпіл як на фото, чайною ложкою вибрати м’якуш. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером, посолити і поперчити.
М’якуш кабачків подрібнити ножем.
Помідор очистити від шкірки і насіневої камери (зайва рідина в даному випадку нам не потрібна), порізати кубиками.
Цибулю порізати маленькими кубиками.
Бекон чи шпондер також порізати маленькими кубиками або короткою соломкою.
На суху сковорідку викласти шпондер і на невеликому вогні, помішуючи, смажити хвилин 5, щоб добре витопився жир.
Додати цибулю і обсмажити її до прозорого стану. Потім до цибулі всипати сушений базилік чи чебрець і, помішуючи, смажити ще 1 хв.
Далі в сковорідку додати м’якуш кабачків і нарізаний помідор, добре посолити та поперчити. Овочі потримати на середньому вогні ще 5 хв., щоб трохи випарувалася зайва рідина. Потім сковорідку відставити з вогню, додати сметану і все ретельно перемішати.
Підготовленою начинкою заповнити половинки кабачків, зверху посипати тертим сиром. Деко з фаршированими кабачками помістити у заздалегідь розігріту до 190 °С духовку і запікати 25-30 хв.
Запечені кабачки притрусити подрібненою зеленню петрушки і подавати до столу. Фаршировані кабачки готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!