Готуємо запечену картоплю з часниковим маслом.
  
 
 
Картоплю помити. Надрізати навхрест до половини картоплі.
 
Картоплю залити водою, посолити, довести до кипіння і варити 10 хв.
 
Потім картоплю викласти на деко надрізом догори, змастити рослинною олією і помістити у заздалегідь розігріту до 190°С духовку на 30 хв.
 
  Готуємо часникове масло. Зелень кропу подрібнити ножем.
 
В мисочку викласти розм’якле вершкове масло.
 
До масла додати зелень кропу, посолити.
 
Вичавити часник.
 
Все ретельно перемішати. Часникове масло готове.
 
Запечену картоплю вийняти з духовки. В середину кожної ще гарячої картоплини викласти часникове масло і одразу подавати до столу.
 
Запечена картопля з часниковим маслом готова.