Приготування тосканського соусу.
Тосканський соус подають з макаронними виробами або з кукурудзяною кашею. Готовий соус можна зберігати в холодильнику кілька днів. Перед вживанням його слід розігріти.
Гриби добре промити, залити водою (приблизно 300 гр.) і залишити на 3 год.
Цибулю, селеру і моркву порізати дуже дрібними кубиками.
Грецькі горіхи злегка подрібнити ножем.
Гриби порізати невеликими шматками. Воду, в якій замочувались гриби, процідити через дрібне сито (її будемо додавати в соус).
В каструлю налити олію, розігріти і викласти моркву, цибулю і селеру. Смажити на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки овочі добре не зм’якнуть, приблизно 15 хв.
Потім в каструлю додати фарш, посолити, поперчити і, постійно помішуючи, смажити 5 хв. Під час обсмажування фарш повинен посвітлішати і “розійтись” на маленькі грудки.
Потім в каструлю налити вино і дати йому повністю випаруватись.
Після того в каструлю викласти гриби і додати проціджену воду, в якій вони замочувались.
Слідом викласти кедрові та грецькі горішки і …
… помідори з соком. Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні, при слабкому кипінні варити приблизно 40 хв. Кришкою не накривати.
Потім помідори розім’яти ложкою, щоб отримати невеликі шматки томатів. Додати сіль і перець за смаком і відставити з вогню. Готовий соус за консистенцією повинен бути доволі густим (як на фото), тому в процесі приготування, при потребі, можна додати трошки води, або випарувати зайву. Тосканський соус готовий.