Приготування тосканського соусу.
Тосканський соус подають з макаронними виробами або з кукурудзяною кашею. Готовий соус можна зберігати в холодильнику кілька днів. Перед вживанням його слід розігріти.

Гриби добре промити, залити водою (приблизно 300 гр.) і залишити на 3 год.

Цибулю, селеру і моркву порізати дуже дрібними кубиками.

Грецькі горіхи злегка подрібнити ножем.

Гриби порізати невеликими шматками. Воду, в якій замочувались гриби, процідити через дрібне сито (її будемо додавати в соус).

В каструлю налити олію, розігріти і викласти моркву, цибулю і селеру. Смажити на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки овочі добре не зм’якнуть, приблизно 15 хв.

Потім в каструлю додати фарш, посолити, поперчити і, постійно помішуючи, смажити 5 хв. Під час обсмажування фарш повинен посвітлішати і “розійтись” на маленькі грудки.

Потім в каструлю налити вино і дати йому повністю випаруватись.

Після того в каструлю викласти гриби і додати проціджену воду, в якій вони замочувались.

Слідом викласти кедрові та грецькі горішки і …

… помідори з соком. Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні, при слабкому кипінні варити приблизно 40 хв. Кришкою не накривати.

Потім помідори розім’яти ложкою, щоб отримати невеликі шматки томатів. Додати сіль і перець за смаком і відставити з вогню. Готовий соус за консистенцією повинен бути доволі густим (як на фото), тому в процесі приготування, при потребі, можна додати трошки води, або випарувати зайву. Тосканський соус готовий.