Приготування картопляної запіканки з грибами.
Пропоную урізноманітнити щоденне меню смачною картопляною запіканкою з грибами. Я її подаю зі сметаною або зі свіжими овочами чи салатом.
Для приготування запіканки я скористалася формою розміром 20х28 см.
Картоплю помити, очистити від шкірки, відварити до готовності у підсоленій воді.
Поки вариться картопля, готуємо гриби. Цибулю порізати дрібними кубиками.
Гриби нарізати довільними шматками.
Цибулю обсмажити на соняшниковій олії до прозорого стану.
Додати нарізані гриби, посолити, поперчити і тушкувати до готовності, приблизно 15 хв.
Воду, в якій варилася картопля, злити. Картоплю разом з вершковим маслом помнути товкачкою.
Поступово вливаючи гаряче молоко, картоплю збити вінчиком до однорідної маси.
Потім додати трохи збиті яйця і все перемішати.
На кінець додати натертий на дрібній терці сир, поперчити, перемішати ложкою і, при потребі, досолити.
У змащену вершковим маслом форму викласти половину картопляного пюре.
На картоплю рівномірно викласти гриби.
На гриби – решту картопляного пюре. Верхній шар картоплі змастити сметаною.
Запікати у заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці 25-30 хв., доки запіканка не зарум’яниться. До столу страву подавати гарячою чи теплою. Картопляна запіканка з грибами готова.