Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами.
Інгредієнти:
  • картопля - 1 кг
  • гриби (у мене шампіньйони) - 300 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • молоко - 200 мл
  • яйця - 2 шт.
  • напівтвердий сир (типу Гауда, Російський) - 50-70 г
  • вершкове масло - 2-3 ст. л.
  • соняшникова рафінована олія - 3 ст. л.
  • сметана - 3 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Картопляна запіканка з грибами. Інгредієнти.
Приготування картопляної запіканки з грибами.

Пропоную урізноманітнити щоденне меню смачною картопляною запіканкою з грибами. Я її подаю зі сметаною або зі свіжими овочами чи салатом.
Для приготування запіканки я скористалася формою розміром 20х28 см.

Відварюємо картоплю.
Картоплю помити, очистити від шкірки, відварити до готовності у підсоленій воді.
Порізана кубиками цибуля.
Поки вариться картопля, готуємо гриби. Цибулю порізати дрібними кубиками.
Порізані на шматочки гриби.
Гриби нарізати довільними шматками.
Обсмажуємо цибулю.
Цибулю обсмажити на соняшниковій олії до прозорого стану.
Додаємо гриби до цибулі.
Додати нарізані гриби, посолити, поперчити і тушкувати до готовності, приблизно 15 хв.
Мнемо картоплю і додаємо до неї вершкове масло.
Воду, в якій варилася картопля, злити. Картоплю разом з вершковим маслом помнути товкачкою.
Вливаємо гаряче молоко до картоплі.
Поступово вливаючи гаряче молоко, картоплю збити вінчиком до однорідної маси.
Додаємо яйця до картоплі.
Потім додати трохи збиті яйця і все перемішати.
Додаємо сир.
На кінець додати натертий на дрібній терці сир, поперчити, перемішати ложкою і, при потребі, досолити.
Першим шаром викладаємо картоплю.
У змащену вершковим маслом форму викласти половину картопляного пюре.
На картоплю викладаємо гриби.
На картоплю рівномірно викласти гриби.
Накриваємо гриби шаром картоплі.
На гриби – решту картопляного пюре. Верхній шар картоплі змастити сметаною.
Картопляна запіканка з грибами готова.
Запікати у заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці 25-30 хв., доки запіканка не зарум’яниться. До столу страву подавати гарячою чи теплою. Картопляна запіканка з грибами готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 47559
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-03-20
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (7):Вікторія | 2015-06-08
Готувала - смакота)))
Марія | 2015-08-21
Дуже-дуже смачне, щоб печериці були світленькими дати ложку соку з лимона коли починаєте смажити їх. Супер!
Віктор | 2016-03-18
Вчора приготував запіканку для своїх, всім сподобалась. Єдиний мінус це те, що при накладанні вона трошки розвалювалась. А так було дуже смачно. Дякую!
Люба | 2016-03-18
Прошу :)
Ірина | 2017-02-05
Смачна запіканка! А я, щоб не розвалювалася, додала до грибів трошки пармезану тертого. Смак вийшов пікантний)
Христина | 2018-06-27
Підкажіть будь-ласка, чи можна з молодої картоплі приготувати?
Люба | 2018-06-28
Взагалі-то можна, але запіканка з молодої картоплі буде гірше триматися купи.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору