Лимонне морозиво
Інгредієнти:
- лимони - 2 шт.
- цукор - 150 г
- яйця - 3 шт.
- вершки 35% - 400 мл.
Приготування лимонного морозива.

Жовтки відділити від білків.

До жовтків додати цукор і збити міксером до однорідної світлої маси.

Натерти цедру двох лимонів і витиснути з них 100 мл. соку. Сік і цедру додати до збитих жовтків. Ретельно перемішати і залишити на 25-30 хв.
Після цього цю суміш, за бажанням, можна пропустити через дрібне сито, щоб відокремити цедру лимона від жовткової маси.

Збити вершки. Збивати слід уважно: як тільки вершки набудуть консистенції густої сметани, збивання припинити, інакше замість збитих вершків отримаємо вершкове масло.

До вершків додати жовткову масу і ретельно вимішати вінчиком або ложкою.

Потім збити білки в густу штивну піну.

Збиті білки додати до вершків з жовтками і ...

... акуратно перемішати вінчиком до однорідної маси.

Отриману суміш вилити в пластиковий контейнер і помістити в морозильну камеру на 7-8 год. Для того, щоб у морозиві не утворилися кришталики льоду, перші 2 год. кожних 30 хв. (тобто 4 рази) його слід ретельно вимішувати ложкою. Лимонне морозиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!