До жовтків додати цукор і збити міксером до однорідної світлої маси.
Натерти цедру двох лимонів і витиснути з них 100 мл. соку. Сік і цедру додати до збитих жовтків. Ретельно перемішати і залишити на 25-30 хв. Після цього цю суміш, за бажанням, можна пропустити через дрібне сито, щоб відокремити цедру лимона від жовткової маси.
Збити вершки. Збивати слід уважно: як тільки вершки набудуть консистенції густої сметани, збивання припинити, інакше замість збитих вершків отримаємо вершкове масло.
До вершків додати жовткову масу і ретельно вимішати вінчиком або ложкою.
Потім збити білки в густу штивну піну.
Збиті білки додати до вершків з жовтками і ...
... акуратно перемішати вінчиком до однорідної маси.
Отриману суміш вилити в пластиковий контейнер і помістити в морозильну камеру на 7-8 год. Для того, щоб у морозиві не утворилися кришталики льоду, перші 2 год. кожних 30 хв. (тобто 4 рази) його слід ретельно вимішувати ложкою. Лимонне морозиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 14070
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-10
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (6):Тетяна | 2012-10-12