Приготування гарбузового пирога з медом та горіхами.
Для випікання цього пирога я використовувала форму діаметром Ø 24 см.
Гарбуз очистити від насіння, помістити у розігріту до 200 °С і запікати 1 год.
Поки гарбуз запікається, готуємо рублене тісто. На стільницю просіяти борошно, додати дрібку солі, порізане кубиками вершкове масло, і посікти ножем до стану крупних крихт. Всі ігнредієнти для рубленого тіста повинні бути добре охолодженими. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру.
В борошні з маслом зробити заглиблення і збити туди одне яйце. Перемішати.
Потім, при необхідності, додати 1-2 ст. л. холодної води. Тісто знову перемішати (але не місити), скачати в кульку і, на присипаній борошном стільниці, розкачати в круг. Все потрібно робити швидко, щоб частинки масла не встигли розтанути.
За допомогою качалки тісто викласти у форму та сформувати бортики заввишки 3 см. В тісті виделкою зробити проколи і поставити в холодильник на 20-25 хв. Потім помістити його у розігріту до 180 °С духовку і випікати 10-15 хв.
Готуємо начинку. Горіхи подрібнити ножем.
Запечений гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими шматками і подрібнити блендером до пюреподібного стану.
Гарбузове пюре викласти у посудину, додати горіхи, мед, молоко і лимонний сік. Перемішати.
В окремій посудині вінчиком збити яйця ...
... і вилити їх до гарбузового пюре.
Потім додати корицю і мускатний горіх. Перемішати.
Корж заповнити начинкою, помістити в розігріту до 170 °С духовку і випікати 35-40 хв., поки начинка не загусне.
Охолоджений пиріг порізати на шматки, полити їх медом і подавати до столу. Пиріг з гарбуза готовий.