Гарбузовий пиріг з медом та горіхами
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 200 г
- вершкове масло - 100 г
- яйця - 1 шт.
- вода - 1-2 ст. л. (при необхідності)
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- гарбуз - 400-500 г
- яйця - 3 шт.
- молоко - 50 мл.
- мед - 3 ст. л.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- грецький горіх (очищений) - 2 / 3 склянки
- кориця - 1 / 3 ч. л.
- мускатний горіх - 1 / 3 ч. л.
Приготування гарбузового пирога з медом та горіхами.
Для випікання цього пирога я використовувала форму діаметром Ø 24 см.
![Фото 1 Запікаємо гарбуз.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/garbuz.jpg)
Гарбуз очистити від насіння, помістити у розігріту до 200 °С і запікати 1 год.
![Фото 2 Дрібнимо вершкове масло.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/mas-bor.jpg)
Поки гарбуз запікається, готуємо рублене тісто. На стільницю просіяти борошно, додати дрібку солі, порізане кубиками вершкове масло, і посікти ножем до стану крупних крихт. Всі ігнредієнти для рубленого тіста повинні бути добре охолодженими. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру.
![Фото 3 Додаємо яйце.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/+yayce.jpg)
В борошні з маслом зробити заглиблення і збити туди одне яйце. Перемішати.
![Фото 4 Додаємо воду.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/+voda.jpg)
Потім, при необхідності, додати 1-2 ст. л. холодної води. Тісто знову перемішати (але не місити), скачати в кульку і, на присипаній борошном стільниці, розкачати в круг. Все потрібно робити швидко, щоб частинки масла не встигли розтанути.
![Фото 5 Формуємо корж.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/korzh.jpg)
За допомогою качалки тісто викласти у форму та сформувати бортики заввишки 3 см. В тісті виделкою зробити проколи і поставити в холодильник на 20-25 хв. Потім помістити його у розігріту до 180 °С духовку і випікати 10-15 хв.
![Фото 6 Подрібнені горіхи.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/gorihy.jpg)
Готуємо начинку. Горіхи подрібнити ножем.
![Фото 7 Порізаний шматками гарбуз.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/gar.jpg)
Запечений гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими шматками і подрібнити блендером до пюреподібного стану.
![Фото 8 Додаємо до гарбузового пюре горіхи, молоко і лимонний сік.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/+lym.jpg)
Гарбузове пюре викласти у посудину, додати горіхи, мед, молоко і лимонний сік. Перемішати.
![Фото 9 Збиваємо яйця.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/yaycya.jpg)
В окремій посудині вінчиком збити яйця ...
![Фото 10 Додаємо збиті яйця до гарбузового пюре.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/+yaycya.jpg)
... і вилити їх до гарбузового пюре.
![Фото 11 Додаємо мускатний горіх і корицю.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/+korycya.jpg)
Потім додати корицю і мускатний горіх. Перемішати.
![Фото 12 Виливаємо начинку в корж.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/nachynka.jpg)
Корж заповнити начинкою, помістити в розігріту до 170 °С духовку і випікати 35-40 хв., поки начинка не загусне.
![Фото 13 Гарбузовий пиріг з медом та горіхами готовий.](files/vypichka/garbuzovyy-pyrig-gormed/gotovo.jpg)
Охолоджений пиріг порізати на шматки, полити їх медом і подавати до столу. Пиріг з гарбуза готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 36373
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-19
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (5):Клас,клас! :) Гарбуз раніш ігнорували, а зараз дуже полюбили всією родиною. Просто не знали, що з нього можна стільки всього смачного приготувати. Ось, прикладом, сестра чоловіка прислала з США баночку з дивною(як на мене:)) назвою “Pumpkin Butter”. Виявилась дуже смачнюща мастилка на вранішні бутріки, пряна та досить густа, мармелад майже. А ингрідієнти дуже прості там: pumpkin(з баночки переписую),cane sugar, lemon juice concentrate,brown sugar,pectin,spices(гвоздика на запах),salt. Звичайно, пектин знайти буде важкенько, але дуже добре й без нього(я вже зробила таке, зі звичайним цукром, до речі).
Виглядає досить смачно. Треба спробувати. Сподобалось що на всі операції є фото. Дякую! :)
Дякую за рецепт! Дуже смачний пиріг, вдався з першого разу, всі кого пригощала, дуже хвалили. Але я додала на 2 ложки меду більше ніж у рецепті. Але це вже справа смаків.
Лізо, рада, що пиріг всім прийшовся до смаку :)