Салат з язика
    
	
 Інгредієнти:
  
    - язик яловичий варений - 400 г
- огірки мариновані - маса нетто 300 г
- печериці мариновані - маса нетто 270 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- твердий сир (в мене “Гауда”) - 100 г
- майонез
- сіль, чорний перець
Для маринування цибулі:
    - холодна вода - 1 склянка
- оцет - 1 ст. л.
- цукор - 2 ч. л.
- сіль - 1 ч. л.
 
 
 
 
Приготування салату з язика.

Язик промити під проточною водою. Покласти в каструлю, залити холодною водою, на великому вогні довести до кипіння.
 
Коли вода закипить, зняти піну, посолити, додати кілька горошин чорного перцю і варити, накривши кришкою, при слабкому кипінні 2 год. Потім язик вийняти з каструлі, потримати кілька хвилин в холодній воді і зняти шкірку.
 
В посудину налити воду, додати сіль, цукор, оцет, перемішати. Викласти туди нарізану півкільцями цибулю, добре пом’яти рукою і залишити на 20 хв.
 
Огірки нарізати соломкою.
 
Гриби нарізати плюстерками.
 
Сир натерти на крупній терці.
 
400 г вареного язика нарізати соломкою.
 
Всі інгредієнти: цибулю (її слід добре відтиснути від маринаду), огірки, гриби, язик, сир викласти в посудину, поперчити, трошки посолити.
 
Заправити майонезом і перемішати. Салат з язика готовий.
 
При подачі салат можна притрусити січеною зеленою цибулею.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!