Салат з язика
Інгредієнти:
- язик яловичий варений - 400 г
- огірки мариновані - маса нетто 300 г
- печериці мариновані - маса нетто 270 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- твердий сир (в мене “Гауда”) - 100 г
- майонез
- сіль, чорний перець
Для маринування цибулі:
- холодна вода - 1 склянка
- оцет - 1 ст. л.
- цукор - 2 ч. л.
- сіль - 1 ч. л.

Приготування салату з язика.

Язик промити під проточною водою. Покласти в каструлю, залити холодною водою, на великому вогні довести до кипіння.

Коли вода закипить, зняти піну, посолити, додати кілька горошин чорного перцю і варити, накривши кришкою, при слабкому кипінні 2 год. Потім язик вийняти з каструлі, потримати кілька хвилин в холодній воді і зняти шкірку.

В посудину налити воду, додати сіль, цукор, оцет, перемішати. Викласти туди нарізану півкільцями цибулю, добре пом’яти рукою і залишити на 20 хв.

Огірки нарізати соломкою.

Гриби нарізати плюстерками.

Сир натерти на крупній терці.

400 г вареного язика нарізати соломкою.

Всі інгредієнти: цибулю (її слід добре відтиснути від маринаду), огірки, гриби, язик, сир викласти в посудину, поперчити, трошки посолити.

Заправити майонезом і перемішати. Салат з язика готовий.
При подачі салат можна притрусити січеною зеленою цибулею.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!