Домашній майонез нашвидкуруч
Інгредієнти:
- олія - 150-200 г
- яйце - 1 шт.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- цукор - 1 / 3 ч. л.
- сіль - 1 / 3 ч. л.
- гірчиця (порошок чи готова) - 1 / 2 ч. л.
- чорний мелений перець (за бажанням) - дрібка
Приготування домашнього майонезу:
![Фото 1 Яйце, сіль, перець, гірчиця і лимонний сік в стакані для блендера.](files/sousy/mayonez/razom.jpg)
В посудину збити яйце, додати сіль, цукор, гірчицю і лимонний сік.
Якщо ви вперше готуєте майонез, я б радила спочатку дати половину лимонного соку, а в кінці приготування додайте лимонного соку за смаком.
![Фото 2 Збиваємо всі інгредієнти блендером.](files/sousy/mayonez/blender.jpg)
Все збити блендером до однорідної маси.
![Фото 3 Додаємо олію і продовжуємо збивати блендером.](files/sousy/mayonez/+oliya.jpg)
Поступово додавати олію, постійно збиваючи блендером.
Чим більша кількість олії, тим густіший майонез.
![Фото 4 Домашній майонез нашвидкуруч готовий.](files/sousy/mayonez/gotovo.jpg)
Домашній майонез нашвидкуруч готовий.
Зберігати в холодильнику в закритій посудині не більше 3-ох днів.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 142802
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-16
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (56):Робила перший раз майонез - все гарно вийшло! Тепер буду пробувати на жовтках - сподіваюсь, що теж дуже сподобається))).
Люба, майонез вийшов просто супер, ще смачніший, ніж куплений!!!! Дякую, це для мене справжня находка, я кормлю груддю і мушу обмежувати себе в смачних майонезних стравах. 1000 раз спасибі!
Катя, 1000 разів на здоров’я вам і вашій малечі! :)
Це чудо, а не майонез. Щойно попробувала-все вийшло. Раджу всім скористатися, до того ж дуже смачно. Щиро дякую за рецепт.
Дівчата, майонез супер, щойно зробила)))) Всім рекомендую!
Дякую за рецепт. Вперше робила майонез власноруч. Вийшов такий густий, як і на малюнку, але мені б кортіло його чимось розбавити, щоб зробити більш рідким. Водою якось недоречно наче. Просто використовувати більшу кількість яєць на меншу кількість олії? Може є якісь перевірені методи?
Ахінея, якщо майонез у вас вийшов загустий, можете сміливо розбавити його холодною кип’яченою водою. Метод перевірений :)
А олія оливкова?
Марія, краще використовувати соняшникову рафіновану олію або суміш соняшникової та оливкової олії. Майонез зроблений з самої оливкової олії, як на мене, трошки гірчить, хоча це за смаком.
Я дала все одразу і майонез не збивається,що робити невже все втрачено?
Марія, візьміть ще одне яйце, розбийте його в склянку блендера і до нього, вже замість олії, додайте суміш, яка у вас утворилася. Але додавайте спочатку невеликими порціями (приблизно по 1 ст. л.), в приготуванні майонезу це дуже важливо, інакше у вас знову нічого доброго не вийде :) Потім, при потребі, майонез досоліть і додайте ішні спеції. Якщо у вас майонез вийде зарідкий, – додайте ще трохи олії і ще раз збийте блендером, якщо вийде загустий, – розведіть його холодною кип’яченою водою.
Чудовий рецепт. Вийшов дуже смачний і густий майонез, як я і хотіла. Дуже дякую.
У мене чомусь майонез вийшов жовтий. Підкажіть, що не так?
На жаль, я не знаю чому так сталося. У мене майонез виходить жовтого кольору лише тоді, коли я роблю його лише на жовтках (див.
майонез на жовтках).
Рецепт просто супер!
Чи можна замість блендера користуватись міксером?
Велике Вам дякую!
Вікторіє, майонез з цілого яйця робиться лише за допомогою блендера. А міксером можна зробити
майонез на жовтках.
Майонез вдався просто супер, клас!
Навіть мені, хлопцю, це було під силу:) Дякую.
Спробую... дякую за рецепт!!!!
Смакота:-)
Чим більше олії додаю, тим він в мене рідший. Чому???
Маша, можливо, Ви одразу влили надто багато олії, через що майонез у Вас просто не збивається. Інакшої причини не бачу. З самого початку потрібно додавати по 1 / 2 ст. л. олії і щоразу ретельно збивати блендером.
А потрібно давати тільки жовток, чи білок також?
Оля, цей майонез робиться з цілого яйця.
у мене вийшов гіркий. Що робити? Але я давала замість лимонного соку оцет.
Маріє, на майбутнє я б Вам порадила готувати все ж таки за рецептом. А гірчити майонез може також через неякісну олію. Я завжди для приготування майонезу використовую соняшникову рафіновану олію ТМ «Олейна».
А обов’язково з блендером???
Я готував все за рецептом, а вийшло щось рідке, дарма продукти перевів...
Я хлопець: і мені навіть удалося приготуваня!
А можна міксером збити майонез чи тільки блендером?
Мріє, майонез з цілого яйця робиться лише блендером. За допомогою міксера можна приготувати
майонез на жовтках.
Супер Супер і ше раз Супер!
Перший раз робила все вийшло. Но тільки пече в горлі трішки. Може тому що я гірчицю додала домашню перемелену.
Дуже смачний, суперово і швидко, дякую.
Я міксером робила і шось получилось.
Ооо чудовий майонез ,просто супер о пупер.
Збивала міксером. Все получилось.
Дуже дуже дякую. Майонез супер.
Я хоч і дитина мені тільки 11 і все люкс получилось на 100% тільки я збивала міксером.
Молодчинка! Я рада, що майонез вдався :)
Дякую, Люба, за рецепт!
Вкинула всі інгредієнти відразу і вийшов чудовий майонез. Дякую!
Дуже дякую, вийшов чудовий смачний майонез! І хоч я не прочитала добре рецепт і бухнула все одразу, він все рівно гарно збився і загус!
У мене вийшов майонез . Круто. Дякую!
Я готувала в мене нічого не вийшло.
Привіт всім, дякую за ваші поради як правильно робити майонез. У цьому ділі головне не поспішати, і все гарно читати, дотримуватися реуепту і все у вас вийде!
В мене не вийшло( Майонез получився як вода. Вже в окреме яйце вливала цієї суміші а все одно рідке. Пішло в сміття. Чи то я яйця не такі беру, чи то я рукожоп...
Майонез щойно зробила, з цілого яйця і міксером на максимальній швидкості, вийшов супер. І колір супер. Дякую п. Люба.