Сирний суп з болгарським перцем і куркою
Інгредієнти:
- плавлені сирки (“Дружба”) або м’який плавлений сирок - 200 г
- куряче філе - 250 г
- болгарський перець - 350 г
- картопля - 300 г
- цибуля - 150 г
- морква - 100 г
- вершкове масло - 50 г
- зелень петрушки
- сіль, чорний мелений перець
- часник (за бажанням) - 2-3 зубчики

Приготування сирного супу з болгарським перцем і куркою.

Куряче філе залити холодною водою (2 л.), довести до кипіння, зібрати піну, трохи посолити і варити приблизно 20 хв.

Тим часом цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.

Моркву також почистити, дрібно нарізати або натерти на крупній терці.

Почищену картоплю порізати кубиками.

Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати короткою соломкою.

Відварене куряче філе вийняти з каструлі, нарізати довільними шматками і знову викласти в каструлю з бульоном.

Цибулю і моркву спасерувати на вершковому маслі.

До киплячого бульйону додати картоплю…

…і болгарський перець. Довести до кипіння і варити 10 хв.

Потім додати спасеровані моркву і цибулю.

Слідом за цибулею з морквою поступово додати нарізаний кубиками сир, постійно помішуючи ложкою до повного розчинення сиру.

Суп при потребі досолити, поперчити і, за бажанням, додати вичавлений часник. Довести до кипіння і відставити з вогню.

Гарячий суп розлити в порційні тарілки і посипати січеною зеленню петрушки. Сирний суп з болгарським перцем і куркою готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!