Приготування рибних котлет.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 17 дуже ніжних і соковитих котлет.
Філе окуня повністю розморозити, обсушити паперовим рушником і порізати дрібними кубиками (дрібно порізане філе краще проходить через м’ясорубку). Цибулю почистити і крупно порізати, як на фото. Рибу і цибулю вперемішку пропустити через м’ясорубку.
Зелень кропу чи петрушки (в мене потрохи одного і другого) посікти ножем.
До рибного фаршу додати яйце, зелень, вичавлений через часникодавку часник, посолити і поперчити за смаком.
Все ретельно перемішати, а потім добре вибити, так щоб фарш став в’язким і добре тримався купи. При потребі, до фаршу ще можна додати трохи панірувальних сухарів.
Після цього мокрими руками сформувати котлетки, обваляти їх в панірувальних сухарях…
…і викласти на гарячу сковорідку з добре розігрітою соняшниковою олією.
Смажити котлети на невеликому вогні до рум’яної скоринки, з кожного боку.