Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
- вершки (в мене 21 % жирності) - 600 мл.
- гіркий шоколад - 200 г
- грецькі горіхи - 100 г
- цукор - 100 г
- жовтки - 4 шт.
Приготування шоколадного морозива.
Вершки і гіркий шоколад поставити на водяну баню і, час від часу помішуючи, повністю розчинити шоколад (до кипіння не доводити). Потім каструлю відставити з вогню і остудити до кімнатної температури.
В окрему посудину викласти жовтки і цукор та збити міксером.
Збивати потрібно 2-3 хвилини, поки маса не посвітліє.
Збиті жовтки з цукром додати до охолоджених вершків з шоколадом.
Отриману масу збити міксером, знову поставити на гарячу водяну баню і на маленькому вогні, щоб крем в жодному разі не закипів, готувати приблизно 10-15 хв., щоб маса трохи загустіла. При цьому вміст каструлі слід постійно помішувати.
Потім каструлю зняти з водяної бані, поставити в миску з холодною водою і продовжити помішувати крем до його повного охолодження.
Після цього очищені горіхи викласти на суху сковорідку і злегка рівномірно підсмажити.
Горіхи подрібнити блендером або ножем, додати до охолодженого крему і ретельно перемішати (можна збити міксером).
Масу перекласти в посудину, що підходить для заморожування, і помістити в морозильну камеру, приблизно на 4 год. Після того, як морозиво постоїть 30 хв. в морозильній камері, його слід ретельно перемішати. Ще через 30 хв. його знову перемішати. Це робиться для того, щоб не утворилися кришталики льоду. Шоколадне морозиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!