Вершки і гіркий шоколад поставити на водяну баню і, час від часу помішуючи, повністю розчинити шоколад (до кипіння не доводити). Потім каструлю відставити з вогню і остудити до кімнатної температури.
В окрему посудину викласти жовтки і цукор та збити міксером.
Збивати потрібно 2-3 хвилини, поки маса не посвітліє.
Збиті жовтки з цукром додати до охолоджених вершків з шоколадом.
Отриману масу збити міксером, знову поставити на гарячу водяну баню і на маленькому вогні, щоб крем в жодному разі не закипів, готувати приблизно 10-15 хв., щоб маса трохи загустіла. При цьому вміст каструлі слід постійно помішувати.
Потім каструлю зняти з водяної бані, поставити в миску з холодною водою і продовжити помішувати крем до його повного охолодження.
Після цього очищені горіхи викласти на суху сковорідку і злегка рівномірно підсмажити.
Горіхи подрібнити блендером або ножем, додати до охолодженого крему і ретельно перемішати (можна збити міксером).
Масу перекласти в посудину, що підходить для заморожування, і помістити в морозильну камеру, приблизно на 4 год. Після того, як морозиво постоїть 30 хв. в морозильній камері, його слід ретельно перемішати. Ще через 30 хв. його знову перемішати. Це робиться для того, щоб не утворилися кришталики льоду. Шоколадне морозиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11355
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-03-04
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (3):Оксана | 2014-11-20