
Рис промити. Всипати в киплячу підсолену воду і варити 8-10 хв. до напівготовності. Потім рис відкинути на друшляк і промити холодною водою.

Цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.

Очищену моркву натерти на терці з великими отворами.

Томати опустити в киплячу воду на 20 с., зняти шкірку і подрібнити блендером до пюреподібного стану або порізати ножем дрібними кубиками.

На сковорідці розігріти невелику кількість олії, викласти туди порізану цибулю і обсмажити її на невеликому вогні до ледь золотистого кольору.

Потім додати моркву і, час від часу помішуючи, смажити 10-15 хв., поки морква добре не зм’якне.

Додати подрібнені томати.

Овочі перемішати, добре посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні приблизно 10 хв.

В миску викласти рис, фарш, і 1 / 3 томатного соусу. З решти соусу потім зробимо підливу, в якій буде готуватися перець.

Все ретельно перемішати ложкою або рукою, добре посолити, поперчити. За бажанням, на цьому етапі до фаршу можна додати улюблені спеції (я додала сушений базилік) або свіжі трави – петрушка, кріп чи ін.

Перець помити, ножем вирізати плодоніжку, захопивши частину перцю (як на фото). Це будуть “кришечки”, якими будемо накривати фарширований перець. Середину перця очистити від насіння.

Підготовлений перець нафарширувати начинкою.

До томатного соусу, що залишився, додати сметану. Краще, якщо сметана буде некисла (я брала домашню сепараторну). Все перемішати, досолити і при потребі додати трохи цукру, щоб пом’якшити кислоту помідорів. Соус довести до кипіння і через 1 хв. відставити з вогню.

На дно великої каструлі вилити томатно-сметанковий соус.

Слідом щільно викласти фарширований перець…

…і накрити його “кришечками”. Потім в каструлю влити трохи окропу , щоб рідина ледь доходила до половини перцю. Каструлю з перцем щільно накрити кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 1,5-2 год. За 15 хв. до готовності в каструлю покласти лавровий лист і духмяний перець.

Фарширований перець готовий. Подавати фарширований перець до столу гарячим, обов’язково поливши соусом, в якому він готувався. За бажанням, до перцю ще можна подати сметану.