Фарширований перець
Інгредієнти:
- болгарський перець (середнього розміру) - 9-10 шт.
- м’ясний фарш (в мене яловичина і свинина 1:1) - 500 г
- рис - 1 повна склянка (200 мл)
- ріпчаста цибуля - 300 г
- морква - 200 г
- помідори - 700 г
- сметана домашня - 5 ст. л.
- лавровий лист - 1-2 шт.
- духмяний перець - 3-4 шт.
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- соняшникова олія - для смаження

Приготування фаршированого перцю.

Рис промити. Всипати в киплячу підсолену воду і варити 8-10 хв. до напівготовності. Потім рис відкинути на друшляк і промити холодною водою.

Цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.

Очищену моркву натерти на терці з великими отворами.

Томати опустити в киплячу воду на 20 с., зняти шкірку і подрібнити блендером до пюреподібного стану або порізати ножем дрібними кубиками.

На сковорідці розігріти невелику кількість олії, викласти туди порізану цибулю і обсмажити її на невеликому вогні до ледь золотистого кольору.

Потім додати моркву і, час від часу помішуючи, смажити 10-15 хв., поки морква добре не зм’якне.

Додати подрібнені томати.

Овочі перемішати, добре посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні приблизно 10 хв.

В миску викласти рис, фарш, і 1 / 3 томатного соусу. З решти соусу потім зробимо підливу, в якій буде готуватися перець.

Все ретельно перемішати ложкою або рукою, добре посолити, поперчити. За бажанням, на цьому етапі до фаршу можна додати улюблені спеції (я додала сушений базилік) або свіжі трави – петрушка, кріп чи ін.

Перець помити, ножем вирізати плодоніжку, захопивши частину перцю (як на фото). Це будуть “кришечки”, якими будемо накривати фарширований перець. Середину перця очистити від насіння.

Підготовлений перець нафарширувати начинкою.

До томатного соусу, що залишився, додати сметану. Краще, якщо сметана буде некисла (я брала домашню сепараторну). Все перемішати, досолити і при потребі додати трохи цукру, щоб пом’якшити кислоту помідорів. Соус довести до кипіння і через 1 хв. відставити з вогню.

На дно великої каструлі вилити томатно-сметанковий соус.

Слідом щільно викласти фарширований перець…

…і накрити його “кришечками”. Потім в каструлю влити трохи окропу , щоб рідина ледь доходила до половини перцю. Каструлю з перцем щільно накрити кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 1,5-2 год. За 15 хв. до готовності в каструлю покласти лавровий лист і духмяний перець.

Фарширований перець готовий. Подавати фарширований перець до столу гарячим, обов’язково поливши соусом, в якому він готувався. За бажанням, до перцю ще можна подати сметану.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 301335
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-17
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (27):Фарширований перець моя улюблена сезонна страва!
Вдячна за рецепт – рідні його оцінили. Ваші рецепти і хід приготування завжди мене надихають! Успіху Вам!!!
Марія, дякую! І Вам вього-всього найкращого!
Щиро дякую за рецепт, дуже смачно. Ви дуже хороша, талановита людина, дякую що своїм талантом ділитеся з нами.
Дякую за теплі слова. Мені дуже приємно :)
Дякую за рецепт.
Рецепт реально шикарний, завдяки помідорам! Перець надзвичацно смачний! Дякую!
Дякую! Дуже смачно!!!
Дуже дякую за рецепт, дуже смачно.
Рецепт ідеальний! Такого смачного перцю ще не пробувала! Дуже дякую!
Дуже рада, що рецепт Вам сподобався! Спасибі за відгук :)
Гарно дякую за цей смачний рецепт. Дружині дуже сподобалось, моє куховарство ))
Я рада :) Спасибі за відгук :)
Я завжди приблизно так готував, але без томатного соусу із сметаною. Це – справжня знахідка! Дякую!
Костянтин, на здоров’я :)
Перець дуже смачний. Тепер завжди готую за вашим рецептом.
Дуже смачно!
Гарний рецепт. Дружині страва сподобалась.
Дуже смачні получились, але найбільше мене здивувало те, що начинки вистачило рівно на 12 перчиків і нічого не залишилось.
Неймовірно смачні перці. Дякую, Люба, за Ваші рецепти. Соус просто неймовірний ❤
Дуже дякую за рецепт. Все вийшло смачно!
Галино, на здоров’я! Я Рада, що рецепт Вам сподобався ❤
Вчора приготувала перець за Вашим рецептом, вийшло дуууже смачно! Вдячна Вам, Ви молодець!
Ксеніє, на здоров’я і дякую за відгук! 😊😊😊