Приготування пирога зі шпинатом.
Готуємо тісто. До просіяного борошна додати порізане кубиками вершкове масло або маргарин. Якщо використовуєте вершкове масло, то додайте ще дрібку солі. Все добре перетерти рукою.
Потім додати воду і замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник приблизно на 40 хв.
Тим часом готуємо начинку. У великій сковорідці розігріти вершкове масло і оливкову олію, викласти порізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю і злегка її підрум’янити.
Листя шпинату помити, обсушити і порізати ножем. Додати до цибулі і, помішуючи, тушкувати 3-4 хв., поки листя не «зів’яне». Якщо весь шпинат одразу не поміщається в сковорідку, – додавайте його частинами.
Потім сковорідку відставити з вогню і додати до шпинату потертий на терці або розім’ятий виделкою сир Фета. Все ретельно перемішати.
Охолоджене тісто розкачати вкруг, викласти у форму і сформувати бортики.
На тісто викласти шпинат з сиром і розрівняти.
Готуємо заливку. Яйця (2 шт.) збити вінчиком до однорідності, додати мускатний горіх, вершки і перемішати. За бажанням, заливку можна посолити, але трошки, бо сир Фета дуже солений.
Яєчно-вершковою сумішшю залити шпинат з сиром. Пиріг трохи струснути, щоб заливка заповнила всі пустоти.
Пиріг помістити у розігріту до 190 °С духовку і випікати приблизно 30 хв.
Подавати пиріг можна теплим або повністю вистудженим. Пиріг зі шпинатом та Фетою готовий.