Пиріг зі шпинатом та Фетою
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно в/г - 200 г
- маргарин або вершкове масло - 100 г
- холодна вода - 4-6 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
- листя шпинату (без стебел) - 400 г
- сир Фета - 200 г
- вершки (у мене 20% жирності) - 200 г
- яйця - 2 шт.
- оливкова олія - 2 ст. л.
- вершкове масло - 2 ст. л.
- мелений мускатний горіх - 1 / 2 або за смаком
- ріпчаста цибуля - 150 г
Приготування пирога зі шпинатом.
Готуємо тісто. До просіяного борошна додати порізане кубиками вершкове масло або маргарин. Якщо використовуєте вершкове масло, то додайте ще дрібку солі. Все добре перетерти рукою.
Потім додати воду і замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник приблизно на 40 хв.
Тим часом готуємо начинку. У великій сковорідці розігріти вершкове масло і оливкову олію, викласти порізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю і злегка її підрум’янити.
Листя шпинату помити, обсушити і порізати ножем. Додати до цибулі і, помішуючи, тушкувати 3-4 хв., поки листя не «зів’яне». Якщо весь шпинат одразу не поміщається в сковорідку, – додавайте його частинами.
Потім сковорідку відставити з вогню і додати до шпинату потертий на терці або розім’ятий виделкою сир Фета. Все ретельно перемішати.
Охолоджене тісто розкачати вкруг, викласти у форму і сформувати бортики.
На тісто викласти шпинат з сиром і розрівняти.
Готуємо заливку. Яйця (2 шт.) збити вінчиком до однорідності, додати мускатний горіх, вершки і перемішати. За бажанням, заливку можна посолити, але трошки, бо сир Фета дуже солений.
Яєчно-вершковою сумішшю залити шпинат з сиром. Пиріг трохи струснути, щоб заливка заповнила всі пустоти.
Пиріг помістити у розігріту до 190 °С духовку і випікати приблизно 30 хв.
Подавати пиріг можна теплим або повністю вистудженим. Пиріг зі шпинатом та Фетою готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 29194
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-05-26
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (13):Доброго дня!))) Пробувала готувати вашу запіканку, вийшла дууууже смачна, правда сир фету замінила звичайним домашнім сиром. Дякую за смачний рецепт))
Спробувала готувати цей пиріг, робила все як вказано в рецепті, вийшло дуже смачно, все вдалося!Рекомендую!
Пекла пиріг, дуже смачний, всім сподобався!!!! Дякую.
Не було вершків, додала трохи молока. Вийшло дуууже смачно😍 Дякую за Ваші чудові рецепти!
Таня, приємно знати,
що наші рецепти Вам подобаються :) Дякую!
В мене зазвичай не дуже виходить випічка. Але ж часом хочеться щось смачненьке. Спробувала і сама в шоці: швидко, просто, а головне смачно так, що треба зразу другу порцію готувати. Дякую за рецепт.
Пиріг просто бомба, дитина з задоволенням їсть! Щиро вдячна за рецепт!
Наталю, рада, що пиріг так засмакував 😉
Смакота!!! Дякую за рецепт.