Салат зі смаженими грибами
Інгредієнти:
- картопля - 200 г
- печериці - 400 г
- огірки квашені - 150 г
- яйця - 3 шт.
- морква - 200 г
- цибуля - 100 г
- майонез - 200 г
- сіль, перець
Для оформлення:
- оливки чорні
- помідор
- зелена цибуля
Приготування:
Гриби з цибулею дрібно порізати, викласти на сковорідку і обсмажити на олії.
Варену в мундирах картоплю очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
Квашені огірки натерти на крупній терці.
Варені яйця очистити, жовтки і білки окремо натерти на дрібній терці.
Варену моркву очистити від шкірки і також натерти на крупній терці.
На широку плескату тарілку викласти шар картоплі у формі гриба і добре змастити майонезом.
Наступний шар – обсмажені з цибулею гриби. Також змастити майонезом.
Далі викласти шар квашених огірків.
На огірки викласти жовтки. Змастити майонезом.
Далі весь гриб покриваємо тертими білками.
Шапочку гриба змастити майонезом і на неї викласти шар вареної моркви. Салат зі смаженими грибами готовий.
Оформлення салату: на шапку гриба викласти "сонечко", зроблене з помідора і оливки, з оливок сформувати корінь гриба, а з зеленої цибульки – травичку.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!