
Готуємо бісквіт. Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 г цукру і збити їх міксером до світлої маси.
 
Білки збити в густу штивну піну.
 
До білків додати решту цукру (50 г) і ще раз все добре збити міксером.
 
До білків додати жовтки і добре вимішати.
 
Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.
 
Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини. До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою.
        
 
У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
      Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало.
 
Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром.
 
Жовток розмішати з водою (20 г).
 
До жовтка вилити згущене молоко.
 
І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.
  
  
Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.
 
Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.
   
Корж розрізати на три частини.
 
Коржі перекласти кремом.
 
Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати.
 
 Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.
 
Торт “Прага” готовий.