Торт “Прага”
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 115 г
- яйця - 6 шт.
- цукор - 150 г
- вершкове масло - 40 г
- какао-порошок - 25 г
Інгредієнти для крему:
- жовток - 1 шт.
- згущене молоко - 120 г
- вода - 20 г
- вершкове масло - 200 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- какао-порошок - 10 г
Інгредієнти для глазурі:
- чорний шоколад - 70 г
- вершкове масло - 70 г
А також:
- абрикосовий джем або повидло - 60 г
Приготування торта “Прага”:
Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 22-23 см.
![Фото 1 Збиваємо жовтки з цукром](files/vypichka/tort-praha/zhovtky+cukor.jpg)
Готуємо бісквіт. Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 г цукру і збити їх міксером до світлої маси.
![Фото 2 Збиваємо білки.](files/vypichka/tort-praha/bilky.jpg)
Білки збити в густу штивну піну.
![Фото 3 Додаємо цукор до білків і продовжуємо збивати.](files/vypichka/tort-praha/bilky+cuk.jpg)
До білків додати решту цукру (50 г) і ще раз все добре збити міксером.
![Фото 4 Змішуємо збиті білки із збитими жовтками.](files/vypichka/tort-praha/bilky+zhovtky.jpg)
До білків додати жовтки і добре вимішати.
![Фото 5 Змішуємо просіяне борошно із какао.](files/vypichka/tort-praha/boroshno.jpg)
Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.
![Фото 6 Додаємо борошно з какао до збитих яєць і вливаємо розтоплене на водяній бані масло. Розмішуємо.](files/vypichka/tort-praha/+maslo.jpg)
Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини. До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою.
![Фото 7 Виливаємо тісто у змащену вершковим маслом та присипану борошном форму.](files/vypichka/tort-praha/v-formi.jpg)
У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало.
![Фото 8 Перетираємо масло з цукром.](files/vypichka/tort-praha/maslo.jpg)
Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром.
![Фото 9 Розмішуємо жовток з водою.](files/vypichka/tort-praha/zhovtok.jpg)
Жовток розмішати з водою (20 г).
![Фото 10 Додаємо до жовтка згущене молоко.](files/vypichka/tort-praha/+zgushch-mol.jpg)
До жовтка вилити згущене молоко.
![Фото 11 На малому вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи.](files/vypichka/tort-praha/na-gazi.jpg)
І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.
![Фото 12 До масла додаємо жовток із згущеним молоком.](files/vypichka/tort-praha/+zgushch.jpg)
Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.
![Фото 13 Додаємо какао до масла.](files/vypichka/tort-praha/+kakao.jpg)
Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.
![Фото 14 Торт розрізати на три коржі.](files/vypichka/tort-praha/korzhi.jpg)
Корж розрізати на три частини.
![Фото 15 На перший корж викладаємо крем, на нього другий корж і знову крем, накриваємо третім коржем.](files/vypichka/tort-praha/+krem.jpg)
Коржі перекласти кремом.
![Фото 16 На водяній бані розтоплюємо шоколад і вершкове масло.](files/vypichka/tort-praha/banya.jpg)
Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати.
![Фото 17 Зверху торт змащуємо джемом, даємо охолонути і поливаємо шоколадною помадкою.](files/vypichka/tort-praha/+shokolad.jpg)
Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.
![Фото 18 Торт “Прага” готовий.](files/vypichka/tort-praha/gotovo.jpg)
Торт “Прага” готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 34678
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-29
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (22):Дуже милий рецепт і на вигляд привабливо, але чому треба так довго чекати щоб перекладати...
hanna, зразу після випікання бісквіт дуже ніжний, його незручно нарізати і тим паче розрізати на три коржі, а коли бісквіт вистоїться – зовсім інша справа :)
В бисквіт, порошок для печива, непотрібний?
slasa, порошок для печива не потрібний.
А можна випікати у нижчій формі?
Люба, я випікала у формі діаметром 23 см. і висотою 6,5 см. При випіканні корж виріс приблизно на 5 см.
Дуже добрий і доступний рецепт. Дякую.
Дуже класний рецепт!
Як розрізати коржі?
Таня, коржі я розрізала довгим ножем. Також є спеціальний пристрій – струна для розрізання коржів.
Супер робила на день народженя 3-х поверховий цей торт всі гості запитували рецепт.
Дякую! Дуже добрий! Ще раз Дякую!!!
На здоров’я, і ще раз на здоров’я :)
Дуже дякую! Дуже смачний торт прага.
Рецепт торта Прага сподобався.
А для чого змащувати корж зверху джемом і чи обов’язково він повинен бути абрикосовим?
Доброго дня, Ірино! На сайті опублікований автентичний рецепт торта «Прага». Цей рецепт передбачає використання абрикосового джему. Якщо Ви збираєтесь приготувати автентичний торт «Прага», тоді так, змащувати корж абрикосовим джемом обов’язково :)
мммм смачно!
Торт дуже смачний. Дякую за рецепт.
Смачно, але роблю без джему :-)
Не вийшло тісто не піднялось.