Торт “Прага”

Торт “Прага”. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 115 г
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 150 г
  • вершкове масло - 40 г
  • какао-порошок - 25 г
Інгредієнти для крему:
  • жовток - 1 шт.
  • згущене молоко - 120 г
  • вода - 20 г
  • вершкове масло - 200 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • какао-порошок - 10 г
Інгредієнти для глазурі:
  • чорний шоколад - 70 г
  • вершкове масло - 70 г
А також:
  • абрикосовий джем або повидло - 60 г
Торт “Прага”.
Приготування торта “Прага”: Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 22-23 см.
Збиваємо жовтки з цукром
Готуємо бісквіт. Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 г цукру і збити їх міксером до світлої маси.
Збиваємо білки.
Білки збити в густу штивну піну.
Додаємо цукор до білків і продовжуємо збивати.
До білків додати решту цукру (50 г) і ще раз все добре збити міксером.
Змішуємо збиті білки із збитими жовтками.
До білків додати жовтки і добре вимішати.
Змішуємо просіяне борошно із какао.
Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.
Додаємо борошно з какао до збитих яєць і вливаємо розтоплене на водяній бані масло. Розмішуємо.
Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини. До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою.
Виливаємо тісто у змащену вершковим маслом та присипану борошном форму.
У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало.
Перетираємо масло з цукром.
Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром.
Розмішуємо жовток з водою.
Жовток розмішати з водою (20 г).
Додаємо до жовтка згущене молоко.
До жовтка вилити згущене молоко.
На малому вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.
До масла додаємо жовток із згущеним молоком.
Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.
Додаємо какао до масла.
Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.
Торт розрізати на три коржі.
Корж розрізати на три частини.
На перший корж викладаємо крем, на нього другий корж і знову крем, накриваємо третім коржем.
Коржі перекласти кремом.
На водяній бані розтоплюємо шоколад і вершкове масло.
Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати.
Зверху торт змащуємо джемом, даємо охолонути і поливаємо шоколадною помадкою.
Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.
Торт “Прага” готовий.
Торт “Прага” готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 34781
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-29
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (22):hanna | 2012-02-29
Дуже милий рецепт і на вигляд привабливо, але чому треба так довго чекати щоб перекладати...
Люба | 2012-02-29
hanna, зразу після випікання бісквіт дуже ніжний, його незручно нарізати і тим паче розрізати на три коржі, а коли бісквіт вистоїться – зовсім інша справа :)
slasa | 2012-03-01
В бисквіт, порошок для печива, непотрібний?
Люба | 2012-03-01
slasa, порошок для печива не потрібний.
Люба | 2012-03-06
А можна випікати у нижчій формі?
Люба | 2012-03-06
Люба, я випікала у формі діаметром 23 см. і висотою 6,5 см. При випіканні корж виріс приблизно на 5 см.
Марія | 2012-04-04
Дуже добрий і доступний рецепт. Дякую.
Валентина | 2012-09-30
Дуже класний рецепт!
Таня | 2013-03-22
Як розрізати коржі?
Люба | 2013-03-22
Таня, коржі я розрізала довгим ножем. Також є спеціальний пристрій – струна для розрізання коржів.
Яна | 2013-08-28
Супер робила на день народженя 3-х поверховий цей торт всі гості запитували рецепт.
Свєта | 2014-10-05
Дякую! Дуже добрий! Ще раз Дякую!!!
Люба | 2014-10-05
На здоров’я, і ще раз на здоров’я :)
Христина | 2016-04-28
Дуже дякую! Дуже смачний торт прага.
Катя | 2017-01-02
Рецепт торта Прага сподобався.
Ірина | 2017-02-14
А для чого змащувати корж зверху джемом і чи обов’язково він повинен бути абрикосовим?
Люба | 2017-02-15
Доброго дня, Ірино! На сайті опублікований автентичний рецепт торта «Прага». Цей рецепт передбачає використання абрикосового джему. Якщо Ви збираєтесь приготувати автентичний торт «Прага», тоді так, змащувати корж абрикосовим джемом обов’язково :)
Люда | 2017-08-27
мммм смачно!
Надя | 2017-11-18
Торт дуже смачний. Дякую за рецепт.
Люба | 2017-11-19
Надю, на здоров’я :)
Ліля | 2019-03-20
Смачно, але роблю без джему :-)
Ірина | 2020-01-11
Не вийшло тісто не піднялось.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору