Тушкована цибуля-порей
Інгредієнти:
- цибуля-порей - 2 крупних стебла (тільки біла частина)
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 2-3 зубчики
- помідори - 2 шт. (свіжі чи у власному соці)
- олія оливкова чи соняшникова - 4 ст. л.
- лимон - 1 / 2 (або за смаком)
- сіль, чорний мелений перець
- зелень петрушки
- бульйон овочевий чи м’ясний - 1 / 2 склянки (можна додати воду)
Приготування тушкованої цибулі-порей:
Часник дрібно нарізати.
Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
Лимон нарізати півкільцями.
Якщо помідори свіжі – ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками.
Краще, якщо помідори будуть стиглі і соковиті.
Цибулю-порей добре промити і нарізати крупними кільцями.
В каструлю налити олію, добре розігріти і викласти цибулю і часник. Смажити 5 хв., періодично помішуючи.
Потім додати помідори.
Слідом додати лимон ...
... цибулю-порей і все залити бульйоном.
Вміст каструлі посолити, довести до кипіння.
Накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 25 хв.
В кінці приготування поперчити і відставити з вогню. Тушкована цибуля-порей готова.
Ця страва є гарним гарніром до м’яса, птиці чи риби.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!