Тушкована цибуля-порей

Тушкована цибуля-порей. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • цибуля-порей - 2 крупних стебла (тільки біла частина)
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • помідори - 2 шт. (свіжі чи у власному соці)
  • олія оливкова чи соняшникова - 4 ст. л.
  • лимон - 1 / 2 (або за смаком)
  • сіль, чорний мелений перець
  • зелень петрушки
  • бульйон овочевий чи м’ясний - 1 / 2 склянки (можна додати воду)
Тушкована цибуля-порей.
Приготування тушкованої цибулі-порей:
Дрібно порізаний часник.
Часник дрібно нарізати.
Порізана дрібними кубиками цибуля.
Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
Порізаний півкільцями лимон.
Лимон нарізати півкільцями.
Порізані кубиками помідори.
Якщо помідори свіжі – ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками.
Краще, якщо помідори будуть стиглі і соковиті.
Порізана крупними кільцями цибуля-порей.
Цибулю-порей добре промити і нарізати крупними кільцями.
Цибуля з часником обсмажуються.
В каструлю налити олію, добре розігріти і викласти цибулю і часник. Смажити 5 хв., періодично помішуючи.
Додаємо в каструлю помідори.
Потім додати помідори.
Додаємо порізаний лимон.
Слідом додати лимон ...
Додаємо цибулю-порей і бульйон в каструлю.
... цибулю-порей і все залити бульйоном.
Солимо і доводимо до кипіння.
Вміст каструлі посолити, довести до кипіння.
Накриваємо кришкою і на малому вогні тушкуємо 25 хв.
Накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 25 хв.
Перчимо. Тушкована цибуля-порей готова.
В кінці приготування поперчити і відставити з вогню. Тушкована цибуля-порей готова.
Ця страва є гарним гарніром до м’яса, птиці чи риби.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 15260
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-04-04
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (2):Olena Zelena | 2017-06-17
Дуже смачний, корисний і оригінальний рецепт! Дякую!
Люба | 2017-06-18
Олено, на здоров’ячко :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору