Приготування зеленого борщу:
Готуючи цей смачний весняний суп зі щавлю, я завжди додаю в процесі варіння сметану. Тому важливо, щоб вона була домашньою. Магазинна сметана під час варіння звурдитися, – від чого суп матиме неестетичний вигляд.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Моркву почистити, порізати кільцями.
Цибулю почистити і зробити надріз навхрест.
Картоплю, цибулю, моркву викласти в каструлю з киплячою водою. Поварити 10 хв.
Потім додати промитий рис, посолити і поварити ще 10 хв.
Тим часом жовтки відділити від білків.
Білки крупно порізати.
Жовтки перетерти зі сметаною до однорідної маси.
Перетерті зі сметаною жовтки додати в каструлю.
Слідом додати порізані білки. Довести до кипіння і поварити 1-2 хв.
Тим часом помити щавель, очистити від стебел і нарізати.
Зелену цибулю подрібнити.
Додати в каструлю лавровий лист.
Слідом додати порізаний щавель і...
...зелену цибулю. Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню. Дати настоятися 10-15 хв.
При подачі поперчити свіжомеленим чорним перцем. Суп зі щавлю (зелений борщ) готовий.