Суп зі щавлю (зелений борщ)

Суп зі щавлю (зелений борщ). Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • вода або м’ясний бульйон - 3 л.
  • щавель - 200-250 г
  • картопля - 500 г
  • рис - 4 ст. л. без вершка
  • морква - 150 г
  • цибуля - 150 г
  • варені яйця - 5 шт.
  • сметана - 200 г
  • зелена цибуля за бажанням
  • сіль, перець
  • лавровий лист
Суп зі щавлю (зелений борщ).
Приготування зеленого борщу:

Готуючи цей смачний весняний суп зі щавлю, я завжди додаю в процесі варіння сметану. Тому важливо, щоб вона була домашньою. Магазинна сметана під час варіння звурдитися, – від чого суп матиме неестетичний вигляд.

Порізана картопля.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Порізана кільцями морква.
Моркву почистити, порізати кільцями.
Очищена і розрізана навхрест цибуля.
Цибулю почистити і зробити надріз навхрест.
Картоплю, цибулю і моркву кладемо в каструлю.
Картоплю, цибулю, моркву викласти в каструлю з киплячою водою. Поварити 10 хв.
Додаємо рис в каструлю.
Потім додати промитий рис, посолити і поварити ще 10 хв.
Відділені від білків жовтки.
Тим часом жовтки відділити від білків.
Порізані білки.
Білки крупно порізати.
Жовтки перетерті зі сметаною.
Жовтки перетерти зі сметаною до однорідної маси.
Додаємо перетерті жовтки в каструлю.
Перетерті зі сметаною жовтки додати в каструлю.
Додаємо порізані білки в каструлю.
Слідом додати порізані білки. Довести до кипіння і поварити 1-2 хв.
Порізаний щавель.
Тим часом помити щавель, очистити від стебел і нарізати.
Порізана зелена цибуля.
Зелену цибулю подрібнити.
Додаємо в каструлю лавровий лист.
Додати в каструлю лавровий лист.
Слідом додаємо щавель.
Слідом додати порізаний щавель і...
Додаємо зелену цибулю.
...зелену цибулю. Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню. Дати настоятися 10-15 хв.
Суп із щавелю (зелений борщ) готовий.
При подачі поперчити свіжомеленим чорним перцем. Суп зі щавлю (зелений борщ) готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 151527
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-04-25
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (31):Марта | 2012-08-16
Борщ получився дуже смачним просто супер дуже вам дякую.
Люба | 2012-08-16
Дуже приєнмо :) Дякую, Марта ))
Svetlana | 2012-12-03
О, дуже дякую, згадала Україну. Це мій улюблений борщ, але зараз у нас, на жаль, на Алясці немає щавлю, треба чекати до весни. Спасибі, візьму на замітку.
Наталя | 2013-03-24
Замість рису також непогано підходить перловка. Спробуйте як альтернативу. Смачного!
Люба | 2013-03-24
Наталя, дякую за пораду, обов’язково спробую.
Іра | 2013-05-27
Супер.
Таня | 2014-06-05
Дуже смачний борщ. Дякую за рецепт.
Іванна | 2014-06-15
Дуже смачно! :) Дякую Вам за смачні рецепти.
Люба | 2014-06-15
На здоров’я :)
Оксана | 2015-02-28
Такий борщ моя бабуся ще готувала. Надзвичайний у Вас сайт, дякую за корисні рецепти!! Ви робите моє життя смачнішим.
Люба | 2015-02-28
Оксано, велике Вам дякую за теплі слова.
Люба | 2015-04-16
Дякую, дуже смачно!
Аліса | 2015-04-29
Я варила цей борщ на м’ясному бульйоні – дуже смачно вийшло. Дякую за рецепт (у вас, до речі, всі рецепти дуже детальні – і страви виходять дуже смачні). Натхнення вам!
Люба | 2015-04-29
Дякую за добрі слова і всього Вам найкращого :)
Вася | 2015-05-12
А де ж квашений бурячок, га?
я їв | 2016-01-08
чудовий борщ) дякую
Христина | 2016-03-27
Мені дуже сподобався, дуже смачно, добре що без зажарки і без м’яса, бо так суп виходить жирний, а по цьому рецепту ніжний молочний. Дякую за рецепт.
Люба | 2016-03-27
Христино, на здоров’я :)
Надія | 2016-06-14
Я ще не варила по Вашому рецепту, але вигляд зеленого борщу апетитний так аж хочеться його з’їсти .Дякую ,скористаюся порадою та приготую.
Вікторія | 2016-10-08
Дуже сподобався рецепт) вперше готувала такий борщ і впевнена не останній. Спасибі)
Назар | 2016-10-18
Мям мям РЕСПЕКТ
Лена | 2016-12-22
Варила борщ по вашому рецепту)) це був мій перший борщ і всій сім’ї він дууже сподобався) Дякую за рецепт!!!
Люба | 2016-12-23
Прошу :)
Маргарита | 2017-04-30
Вперше варила такий смачний борщ, сподіваюсь будуть надалі такі смачні страви за вашими рецептами :)
Юра | 2017-05-14
І я люблю такий борщ буду пробувати сьогодні зварити.
Анжела | 2017-07-04
Дякую вам за рецепт дуже смачний борщ тепер я постійно буду його варити це найсмачніший борщ у світі !!!)))+++
Роксолана | 2017-10-28
Дуже-дуже-дужеееееее смачноо!!!!Тепер це моя коронна страва на свята)))Дуже дякую за такий beautiful рецепт!)))
Люба | 2017-10-29
Всім велике дякую за відгуки :)
Юра | 2018-04-21
Борщ дуже смачнющий вийшов. Дякую за рецепт! Додав ще корінь селери і пастернак.
Олег | 2019-01-14
Дякую за добре продуманий рецепт, взимку додаю квасок консервований, а жовтки зі сметаною перетираю разом із зеленою петрушкою та кропом у стаціонарному блендері. Дійсно смачно!
Настя | 2019-06-17
Це дуже смачно! Велике дякую.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору