Суп зі щавлю (зелений борщ)
Інгредієнти:
- вода або м’ясний бульйон - 3 л.
- щавель - 200-250 г
- картопля - 500 г
- рис - 4 ст. л. без вершка
- морква - 150 г
- цибуля - 150 г
- варені яйця - 5 шт.
- сметана - 200 г
- зелена цибуля за бажанням
- сіль, перець
- лавровий лист
Приготування зеленого борщу:
Готуючи цей смачний весняний суп зі щавлю, я завжди додаю в процесі варіння сметану. Тому важливо, щоб вона була домашньою. Магазинна сметана під час варіння звурдитися, – від чого суп матиме неестетичний вигляд.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Моркву почистити, порізати кільцями.
Цибулю почистити і зробити надріз навхрест.
Картоплю, цибулю, моркву викласти в каструлю з киплячою водою. Поварити 10 хв.
Потім додати промитий рис, посолити і поварити ще 10 хв.
Тим часом жовтки відділити від білків.
Білки крупно порізати.
Жовтки перетерти зі сметаною до однорідної маси.
Перетерті зі сметаною жовтки додати в каструлю.
Слідом додати порізані білки. Довести до кипіння і поварити 1-2 хв.
Тим часом помити щавель, очистити від стебел і нарізати.
Зелену цибулю подрібнити.
Додати в каструлю лавровий лист.
Слідом додати порізаний щавель і...
...зелену цибулю. Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню. Дати настоятися 10-15 хв.
При подачі поперчити свіжомеленим чорним перцем. Суп зі щавлю (зелений борщ) готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 256531
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-04-25
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (35):Борщ получився дуже смачним просто супер дуже вам дякую.
Дуже приєнмо :) Дякую, Марта ))
О, дуже дякую, згадала Україну. Це мій улюблений борщ, але зараз у нас, на жаль, на Алясці немає щавлю, треба чекати до весни. Спасибі, візьму на замітку.
Замість рису також непогано підходить перловка. Спробуйте як альтернативу. Смачного!
Наталя, дякую за пораду, обов’язково спробую.
Супер.
Дуже смачний борщ. Дякую за рецепт.
Дуже смачно! :) Дякую Вам за смачні рецепти.
Такий борщ моя бабуся ще готувала. Надзвичайний у Вас сайт, дякую за корисні рецепти!! Ви робите моє життя смачнішим.
Оксано, велике Вам дякую за теплі слова.
Дякую, дуже смачно!
Я варила цей борщ на м’ясному бульйоні – дуже смачно вийшло. Дякую за рецепт (у вас, до речі, всі рецепти дуже детальні – і страви виходять дуже смачні). Натхнення вам!
Дякую за добрі слова і всього Вам найкращого :)
А де ж квашений бурячок, га?
чудовий борщ) дякую
Мені дуже сподобався, дуже смачно, добре що без зажарки і без м’яса, бо так суп виходить жирний, а по цьому рецепту ніжний молочний. Дякую за рецепт.
Я ще не варила по Вашому рецепту, але вигляд зеленого борщу апетитний так аж хочеться його з’їсти .Дякую ,скористаюся порадою та приготую.
Дуже сподобався рецепт) вперше готувала такий борщ і впевнена не останній. Спасибі)
Мям мям РЕСПЕКТ
Варила борщ по вашому рецепту)) це був мій перший борщ і всій сім’ї він дууже сподобався) Дякую за рецепт!!!
Вперше варила такий смачний борщ, сподіваюсь будуть надалі такі смачні страви за вашими рецептами :)
І я люблю такий борщ буду пробувати сьогодні зварити.
Дякую вам за рецепт дуже смачний борщ тепер я постійно буду його варити це найсмачніший борщ у світі !!!)))+++
Дуже-дуже-дужеееееее смачноо!!!!Тепер це моя коронна страва на свята)))Дуже дякую за такий beautiful рецепт!)))
Всім велике дякую за відгуки :)
Борщ дуже смачнющий вийшов. Дякую за рецепт! Додав ще корінь селери і пастернак.
Дякую за добре продуманий рецепт, взимку додаю квасок консервований, а жовтки зі сметаною перетираю разом із зеленою петрушкою та кропом у стаціонарному блендері. Дійсно смачно!
Це дуже смачно! Велике дякую.
Дуже смачний суп дякую за рецепт!💗😊😋
Я замінюю сметану на вершки (сливки), так як домашньої сметани не має , а вже при подачі додаю трохи сметани в тарілку, якщо захочеться. Получається дуже смачно. Дякую вам за рецепт💐