Приготування маринованих шампіньйонів (печериць).
 
  Шампіньйони  викласти у форму для запікання. Полити їх олією та гарно перемішати. Запікати 15 хв. в розігрітій до 230 °С духовці, щоб гриби пустили сік.
 
Готуємо маринад. До  цукру додати лимонний сік, соєвий соус  і оливкову олію. Посолити за смаком. Маринад має бути добре солений. Перемішати до розчинення цукру та солі.
 
Часник та імбир  подрібнити ножем. Гострий перець очистити від насіння і також дрібно нарізати. Фіолетову цибулю  нарізати чвертькільцями. Все викласти у миску.
 
   Додати гарячі гриби (без соку, що виділився при запіканні).  
Влити  маринад. Перемішати.
Гриби остудити і додати нарізану зелень петрушки, перемішати.
 При потребі додати сіль і/чи лимонний сік.
Гриби  помістити в холодильник на 1-2 год. або на ніч.  Шампіньйони в пікантному маринаді готові.