Приготування маринованих шампіньйонів (печериць).
Шампіньйони викласти у форму для запікання. Полити їх олією та гарно перемішати. Запікати 15 хв. в розігрітій до 230 °С духовці, щоб гриби пустили сік.
Готуємо маринад. До цукру додати лимонний сік, соєвий соус і оливкову олію. Посолити за смаком. Маринад має бути добре солений. Перемішати до розчинення цукру та солі.
Часник та імбир подрібнити ножем. Гострий перець очистити від насіння і також дрібно нарізати. Фіолетову цибулю нарізати чвертькільцями. Все викласти у миску.
Додати гарячі гриби (без соку, що виділився при запіканні).
Влити маринад. Перемішати.
Гриби остудити і додати нарізану зелень петрушки, перемішати.
При потребі додати сіль і/чи лимонний сік.
Гриби помістити в холодильник на 1-2 год. або на ніч. Шампіньйони в пікантному маринаді готові.