Приготування бісквітного пирога з персиками і заварним кремом.
Для дітей цей пиріг я роблю без додавання коньяку.
Форму змастити маслом і притрусити борошном.
Борошно просіяти.
Жовтки відділити від білків. Білки поставити в холодильник, а до жовтків додати 2 / 3 цукру і добре збити міксером.
Збивати жовтки доти, поки маса помітно не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі принаймні в два рази.
Білки збити в густу піну і додати цукор, що залишився.
Продовжувати збивати білки з цукром до блиску.
Жовтки додати до білків і акуратно перемішати.
До білків з жовтками додати 1 / 2 частину просіяного борошна та ретельно перемішати, висипати решту борошна і знову перемішати. Перемішувати слід дуже акуратно, рухами знизу вгору, і недовго, щоб не осіли білки.
Бісквітне тісто перекласти у форму, вирівняти поверхню і одразу ж помістити у розігріту до 180 °С духовку (духовку слід розігріти заздалегідь). Випікати приблизно 35 хв. Щоб перевірити готовність бісквіту, його слід прококлоти дерев’яною паличкою, якщо паличка буде сухою, – бісквіт готовий. Спечений бісквіт вийняти з форми, перекласти на решітку і залишити його на 8-12 год., накривши рушничком.
Зрізати верхню скоринку бісквіту і вибрати м’якуш. М’якуш бісквіту попередньо можна надрізати на квадратики. Вибрану м’якуш скласти в окрему посудину.
3 ст. л сиропу з-під персиків розвести з коньяком і просочити корж бісквіту.
Половину персиків порізати невеликими кубиками.
Решту нарізати півкільцями.
Порізані кубиками персики змішати з м’якушем бісквіту і заварним кремом.
Отриманою сумішшю заповнити корж бісквіту.
Зрізану скоринку бісквіту нарізати шматками і підсушити в духовці.
Підсушені шматки бісквіту руками подрібнити до крупних крихт і посипати ними корж з начинкою.
Зверху викласти нарізані півкільцями персики.
Притрусити цукровою пудрою і щедро посипати підсмаженими горішками. Бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом готовий.